Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

1 september 2016 | 19:00

Här är allt vi vet om andra säsongen av "Stranger Things"

Nio nya avsnitt väntar. Varning för spoilers om du inte sett första säsongen.
Efter gårdagens glada nyhet att "Stranger Things" får en andra säsong har det nu framkommit en hel del information om vad vi kan vänta oss när serien väl återvänder nästa år. Skaparna Matt och Ross Duffer tog ett snack med Entertainment Weekly där de avslöjade följande:

Säsong 2 får 9 avsnitt

Matt Duffer sa:

- Även fast serien har blivit framgångsrik så finns det ingen press att göra 13 avsnitt. Folk säger: "De måste göra många fler avsnitt", men jag tror att en av anledningarna till att serien funkar är för att den har samma tempo och känns som en film, och det beror på att den inte är för lång. Jag tror att om vi hade pushat första säsong till 13 avsnitt så hade vi behövt hitta på massa bullshit-äventyr för karaktärerna, som inte hade varit direkt knutna till huvudhandlingen. 8 kändes rätt. Men om vi nu under utvecklingen av säsong 2 känner att vi behöver 7, eller 9, eller 11, så stödjer Netflix oss oavsett vilket antal vi väljer.Säsong 2 kommer fortsätta samma story, men introducera fyra nya karaktärer

Ross Duffer:

- Jag tror aldrig att vi övervägde att göra en antalogiserie. Jag tror att vi snarare pratade om ett lite större tidshopp där barnen blivit lite äldre och där det är ett annat årtionde. Det var något som vi diskuterade redan från början. Men för oss så finns det fortfarande mer att berätta här, och det finns fortfarande saker som är olösta. Vi vet inte vad som händer med Eleven, till exempel. Det är fortfarande i luften.

Tonen ska kännas som klassiska James Cameron-blockbusters från 80-talet

Matt Duffer:

- Jag vet att filmuppföljare får ta mycket skit, men de vi vill efterlikna försöker göra något annorlunda gentemot originalfilmen. Tänk er "Temple of Doom", "Aliens", "Terminator 2". Jag antar att mycket av det kommer från James Cameron. Han är fantastisk. Och jag tror att en av anledningarna till att hans uppföljare är så bra som de är är för att han får dem att kännas väldigt annorlunda utan att förlora det som folk älskade hos originalen. Så vi kollade på hur han har gjort och försökte fånga en del av hans magi i det vi gör.Säsong 2 kommer visa mer av Hawkins, och utforska mer av Upside Down

- Vi kommer att bege oss en bit utanför Hawkins. Jag kan säga så mycket som att öppningsscenen i första avsnittet inte kommer att utspela sig i Hawkins. I första säsongen visade vi en väldigt liten bit av Upside Down. Så vi vill definitivt utforska den biten lite mer. Det finns mycket vi inte vet om Upside Down i slutet på första säsongen.

Ross Duffer:

- Vi har fortfarande såklart den här porten till en annan dimension, som står öppen mitt i Hawkins. Och en hel del frågor kommer med det; är monstret dött? Var det ett ensamt monster? Vad mer kan finnas därute? Vi går inte in mycket förrän i slutet när de går in för att hitta Will. Så vi har öppnat den är dörren, och för oss är det intressant att utforska vad mer som kan finnas på andra sidan den. Det finns mycket mer mysterier att lösa.

Säsong 2 av "Stranger Things" får premiär på Netflix under nästa år.
| 1 september 2016 19:00 |