Alla kommande Star Wars-filmer

17 December 2015 | 21:00

Här är alla kommande ”Star Wars”-filmer

Efter ”The Force Awakens”: de här titlarna och premiärdatumen har vi att se fram emot!

Årtiondets tyngsta film har landat på bio och den kunde inte ha fått ett bättre mottagande. Recensenter ger toppbetyg och fansen är för det mesta lyriska. Det bådar gott för Lucasfilm och Disney, som redan planerar för ”Star Wars”-filmer årligen fram till åtminstone år 2020. 

Här är filmerna och premiärdatumen att hålla koll på:


"Rogue One: A Star Wars Story" (16 december 2016)
Näst på tur står en prequel, som tar oss tillbaka till tiden mellan ”Episod III: Mörkrets hämnd” och första ”Stjärnornas krig”. Imperiet härskar i galaxen och en grupp rebeller planerar att stjäla ritningarna till Dödsstjärnan. Vi hoppas återse Darth Vader även om inget är officiellt än. Klart är iallafall att filmen har Felicity Jones och Mads Mikkelsen i rollistan. Gareth Edwards (”Godzilla”) regisserar. Vi går på djupet med ”Rogue One” i den här artikeln…


"Star Wars: Episod VIII" (26 maj 2017)
När den nya trilogin dundrar vidare tar Rian Johnson (”Looper”) över tyglarna från J.J. Abrams. Ni som redan hunnit se ”The Force Awakens” kanske anar vilka frågor som finns kvar att besvara och vilken riktning filmen kan ta, men just nu är ingenting sagt om vad det ska handla om. Daisy Ridley och John Boyega upprepar sina roller.


Han Solo-spinoff (25 maj 2018)
Den länge omtalade filmen om en ung Han Solo ska äntligen bli verklighet. Även här reser vi bakåt i tiden och kanske får vi se hur Solo vann Millennium Falcon från Lando Calrissian, långt innan han drogs med på äventyr med Luke och Leia. Lawrence Kasdan är med och skriver manus åt regissörerna Phil Lord och Chris Miller ("Lego-filmen" och ”21 Jump Street”). Nu pågår jakten på den rätta skådisen att matcha Harrison Fords ikoniska karaktär. 

"Star Wars: Episod IX" (2019)Hoppas ni gillade ”Jurassic World”, för det blir regissören Colin Trevorrow som gör den sista filmen i den nya trilogin. Här kan vi knappt ens spekulera om vilka som är med eller vad det handlar om, men troligen väntar en sista stor uppgörelse med The First Order...

Boba Fett-spinoff (2020)
Star Wars-sagan fortsätter och Lucasfilm har tveklöst idéer för en lång rad spinoffer och prequels. En av dessa, ryktad att komma år 2020, handlar om prisjägaren Boba Fett som vi minns från bland annat ”Rymdimperiet slår tillbaka”. Men när filmen är så långt bort kan mycket hända.


Vilken av alla dessa "Star Wars"-filmer ser du mest fram emot?