Spel

Skribent

Robin Cocks

2 maj 2020 | 15:00

Här är de 6 bästa spelen som du bara hittar på Xbox One

Snart är det dags att tacka av Xbox One och välkomna nya konsolen Xbox Series X. Därför har vi listat sex grymma spel som enbart finns till Xbox One.
Senare i år är det förmodligen (såvida coronaviruset inte ställer till det) dags att välkomna nästa Xbox-konsol till världen, nämligen Xbox Series X. Därmed går Xbox One i pension och vad passar väl bättre än att tacka av den med att lista sex av de absolut bästa spelen som enbart går att hitta till just Xbox One.
 
Några av spelen på listan har vid ett senare tillfälle släppts till PC men släpptes först till Xbox One och inte dykt upp på andra konsoler. Men nog tjatat! Nu kör vi igång!
 

Forza Horizon 4

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Racerspelet "Forza Horizon 4" skiljer sig en aning från andra klassiska racingspel. Istället för att enbart välja banor att tävla på via en lobby eller ett menysystem så åker du runt i en öppen värld som är baserad på Storbritannien.
 
Det finns mycket att älska i "Forza Horizon 4", grafiken är fantastisk, körkänslan är underbar och spelet är proppfullt med innehåll. Du kan bygga egna banor, tävla mot andra spelare online eller bara åka runt och utforska den stora världen. Dessutom ändras årstiderna allt eftersom du spelar, vilket är en snygg och mysig detalj.
 
Du bör heller inte missa det nedladdningsbara Lego-materialet som låter dig göra om allt i spelet till lego istället. Det känns då som att spela ett "Lego Racers 3" som aldrig kom. 
 

Halo: The Master Chief Collection / Halo 5: Guardians

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
"Halo: The Masterchief Collection" och "Halo 5: Guardians" är två separata spel, men jag slår ihop dem till en listplats eftersom de tillsammans är en samling av samtliga "Halo"-skjutspel som har släppts genom åren. Här finns timmar och åter timmar att fördjupa sig i både online och offline.
 
"Halo"-serien handlar främst om kampen mellan mänskligheten och rymdvarelserna "The Covenant", och du spelar som den fantastiska krigshjälten Master Chief. Spelet bjuder på underhållande action, magisk musik och storslagna banor. Att skjuta ihjäl fula rymdvarelser och rädda mänskligheten är precis lika kul nu som det var för 20 år sedan när första spelet i serien släpptes. 
 

Ori and the Will of the Wisps 

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
"Ori and the Will of the Wisps" är uppföljaren till "Ori and the Blind Forest" och följer berättelsen om den lilla krabaten Ori som tappat bort sin vän Ku under en storm. Ori vaknar upp och måste hitta Ku genom att låsa upp nya förmågor, besegra fiender och lösa omgivningsbaserade pussel.
 
"Will of the Wisps" lånar mycket idéer från spel som "Metroid" och "Castlevania" men sätter sin egen prägel på det med sin tilltanade estetik och spelkontroll. Tillsammans med fantastisk 2D-grafik och vacker musik så är detta en riktig plattformspärla som alla bör spela.
 

Gears 5

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Vi här på MovieZine diggade verkligen "Gears 5" när det släpptes ifjol. Och likt "Halo"-serien kämpar du mot fula monster för att mänskligheten ska överleva. Spelaren tar sig an rollen som Kait, en ung kvinna som försöker reda ut sin mystiska bakgrund samtidigt som hon kämpar för sin överlevnad. 
 
Det är en enormt mäktig och tillfredställande känsla att skjuta på en fiende i "Gears 5". Alla vapen låter fantastiskt och när en kula träffar fienden flyger stora köttslamsor av och blodet sprutar. Ingen gör action som "Gears of War"-serien. Om du vill ha en riktig actionrökare med suverän grafik, enastående variation, roliga strider och episk musik ska du definitivt spela "Gears 5".
 

Sunset Overdrive

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
"Sunset Overdrive" är något så ovanligt som ett over-the-top färgglatt action-spel. Spelet utspelar sig i framtiden där man måste slåss mot Overcharge Drinkers, (OD), alltså människor som har druckit för mycket av en särskild energidryck och blivit förvandlade till mutanter. 
 
Det som gör "Sunset Overdrive" så roligt är, förutom premissen, det lättsamma spelsystemet. Du kan hoppa, klättra och glida nästintill överallt och på ett snabbt sätt kan du ta dig stora sträckor på kort tid. Och glöm inte den stora vapenarsenalen som du kommer använda dig av när du ska kötta mutanter till höger och vänster. Ett riktigt skönt spel som du inte bör missa om du äger en Xbox One!
 

Sea of Thieves

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
När "Sea of Thieves" släpptes fick det en hel del kritik av många för att det kändes "ofärdigt". Över åren har nytt innehåll fyllts på och i skrivande stund tycker jag att "Sea of Thieves" är ett riktigt toppen spel till Xbox One.
 
Spelet går ut på att låta dig leva ett piratliv där du får plundra skatter, utforska haven och öde öar samt attackera andra piratskepp. "Sea of Thieves" är främst ett multiplayer-spel men går att spela solo. Spelvärlden delas med andra spelare, vilket gör att spelet känns mer levande och ofärutsägbart när du stöter på andra.
 
"Sea of Thieves" är ett givet spel om du äger en Xbox One och är sugen på äventyr själv eller tillsammans med andra.
 
 
Vilka Xbox One-spel tycker du är bäst? Kommer du skaffa en Xbox Series X?
| 2 maj 2020 15:00 |