Spel

Skribent

Andréas Göransson

30 mars 2018 | 15:00

Här är 4 spel du bara måste hålla koll på i april

MovieZines spelskribent Andréas Göransson ger finfina speltips inför årets första vårmånad.
Ny månad, nya spel. April är inte bara den första riktiga vårmånaden – det är även en tid för bra spel ifall snön oväntat skulle vräka ner. Spelredaktionen kommer här med fyra tips som du bör hålla ögonen öppna på.
 
 

"Yakuza 6: The Song of Life"

 
"Yakuza 6: The Song of Life" släpptes i Japan redan i december 2016. Men precis som i fallet "Yakuza 0" får västvärlden vänta längre.
 
Hur som helst, den 17 april är det dags att utforska den sjätte delen i Segas maffiasaga. Och om du tröttnar på att slåss mot fiender, erbjuder spelet andra trevliga aktiviteter – exempelvis baseball, fiske, karaoke och ta hand om katter.
 
Plattform: Playstation 4

Släpps: 17 april
 
 

"God of War"

 
Den 20 april återvänder Sonys vresiga krigsgud i ett sprillans nytt äventyr, denna gången i nordiska mytologin och på Playstation 4.
 
Sonys Santa Monica Studio har även ändrat hur vi spelar i grunden och nya "God of War" påminner mer om ett actionspel i tredjeperson än de hack’n slash vi är vana att se Kratos i.
 
Personligen är det här mitt mest efterlängtade spel i år, efter "Red Dead Redemption 2", och det ska bli spännande att se om tre veckor ifall man lyckats.
 
Plattform: Playstation 4

Släpps: 20 april
 
 

"Nintendo Labo"

 
Nu är ju det här inte ett regelrätt spel i den traditionella bemärkelsen, utan mer av ett interaktivt pysslande. Med "Labo" hoppas Nintendo att vi än en gång ska tycka att det är roligt att klippa och klistra i lådor i en tid då smarta telefoner och surfplattor stjäl det mesta av vår tid.
 
Den 20 april släpps" Nintendo Labo". Undertecknad är rätt pepp på att se hur Nintendo med enkla medel ska revolutionera spelandet igen.
 
Plattform: Nintendo Switch
Släpps: 20 april
 
 

"South Park: The Fractured But Whole"

 
Ja, jag vet – "South Park: The Fractured But Whole" släpptes redan förra året, då till Playstation 4, Xbox One och Windows. Men Switch-versionen är likväl värd att uppmärksamma då spelet är, enligt mig, ett av fjolårets bästa. Och att det nu kan spelas i bärbart format gör ju inte saken sämre.
 
Den 24 april kan du följa med på äventyr med Cartman, Stan, Kyle, Kenny och alla andra favoriter från den lilla staden i Colorado. Svordomar, barnslig humor och charmig grafik utlovas.
 
Plattform: Nintendo Switch

Släpps: 24 april
 
Vilka spel längtar du mest till? Och tycker du att vi har missat någon titel? Kommentera nedan! Och glöm heller inte att hinna spela "Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom" och "Far Cry 5" som släpptes i mars.
| 30 mars 2018 15:00 |