Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 augusti 2017 | 13:30

Har ”Apornas planet: Striden” chans på en Oscar för Bästa film?

20th Century Fox tror det, och drar igång en kampanj för att få apfilmen nominerad.
Äventyrsfilmer om krigande primater har traditionellt sett inte fått mycket uppmärksamhet av Oscarsjuryn. Originalfilmen ”Apornas planet” från 1968 vann visserligen för sina makeup-effekter, och de båda senaste filmerna blev nominerade i kategorin Bästa visuella effekter.

Med tredje rebot-delen ”Apornas planet: Striden” siktar Fox högre än så, och planerar en av sina största Oscarskampanjer genom tiderna.

Deadline skriver att studion hoppas på nomineringar för Bästa film, Bästa manus och Bästa regissör (Matt Reeves) förutom alla de tekniska kategorierna. En Oscar för Bästa visuella effekter borde väl iallafall vara given?
 
Den stora utmaningen blir att få de röstande medlemmarna att först och främst se den - science fiction brukar ha svårt att slå sig fram i galasammanhang - i övrigt är 20th Century Fox säkra på att filmen kommer tala för sig själv.

”Apornas planet: Striden” kom upp på bio i juli och blev hyllad av kritiker som en av sommarens bästa blockbusters. Tyvärr har den haft svårt att locka en lika stor publik som föregångarna. Intäkterna hittills ligger på hälften av vad ”Apornas planet: Uppgörelsen” drog in världen över år 2014.
 

Läs också: Warner Bros kampanjar för Oscars för "Wonder Woman"

 
Tror ni att "Apornas planet: Striden" har en bättre Oscarschans än föregångarna? Kommentera nedan.
| 31 augusti 2017 13:30 |