Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

28 juli 2017 | 18:00

Warner kampanjar starkt för Oscars för "Wonder Woman"

Om Patty Jenkins får en nominering i kategorin Bästa regissör blir hon den första kvinnan sedan år 2009 att föräras.
När "Mad Max: Fury Road" kammade hem tio nomineringar, och tog hem sex statyetter, på förra årets Oscarsgala kändes det lite som att spelplanen hade förändrats. Borta var tiden då enbart pretentiösa dramor blev erkända som stor filmkonst, och det känns nu mer troligt än någonsin förr att till och med en superhjältefilm kan vinna en Oscar för Bästa film. Det är åtminstone vad Warner Bros. hoppas på.
 
Enligt Variety planerar nämligen produktionsbolaget att sjösätta en stor kampanj för att "Wonder Woman" ska få en chans att ta hem Oscarsstatyetter för både Bästa film och Bästa regi. Om Patty Jenkins blir nominerad i sistnämnda kategori blir hon den första kvinnliga regissören sedan år 2009 att bli det, då Kathryn Bigelow tog hem Oscarn för "The Hurt Locker".
 
Enligt samma källa hoppas höjdare hos Warner att den numera mer mångfaldiga och yngre Oscarsakademin ska vilja hylla något oväntat.
 
Så hur ser chanserna då ut för "Wonder Woman"? Ja, helt omöjligt är det nog inte. Filmen lär sluta som en av årets mest sedda filmer, men betänk att inte ens "The Dark Knight", som av många anses vara världens bästa serietidningsfilm, lyckades ro hem en guldgubbe i de finare kategorierna (förutom Heath Ledgers posthuma Oscar för Bästa manliga biroll).
 
Vad tror ni? Kommer "Wonder Woman" ha en chans på Bästa film? Är den värd det?
| 28 juli 2017 18:00 |