Serie

Skribent

MovieZine

20 februari 2020 | 09:50

Happy Jankell i norska ungdomsdramat "Delete Me"

Vänskap, svartsjuka, nakenbilder och hacking är några teman i Viaplays nya norska ungdomsdrama.
Ungdomsdrama är en genre som skapat flera tittarsuccéer i Norge under de senaste åren. Nu satsar Viaplay på ytterligare ett i norska serien "Delete me". Serien utspelar sig i Oslo där vi får följa de två bästa vännerna Marion (Amalia Holm, "Alena") och Marit (Thea Sofie Loch Næs) under deras sista år på gymnasiet.

Serien skildrar hur det är att växa upp i en tid då kvinnors sexualitet har blivit en handelsvara, och där ungdomar går allt längre för att få likes, följare och inträde i sociala kretsar. Hur främjas individualitet i ett samhälle som belönar enhetlighet? Dessa frågor utforskas i seriens fiktiva värld där ingenting är viktigare än studenttiden, och där sociala medier är ungdomens (o)moraliska kompass. I epicentrum hittar vi en spridd nakenvideo och en feministisk hacker som letar efter hämnd.
 
Large b7d9801f77c3ff1309f72828334de567 norska talanger i de 5e4e4763989ec
Norska talanger i "Delete Me".
 
Happy Jankell ("Ted - För kärlekens skull") spelar den starka karaktären Fanny, som vägrar att acceptera polisens ovilja och inkompetens i arbetet för att förhindra spridning av nakenbilder och mobbning online.

– Jag har fått en riktig drömroll! En stark karaktär med ett stort driv av hämnd och en vilja att skipa rättvisa. Det är en viktig serie som är högaktuell i den virala värld vi lever i. Jag är säker på att den här berättelsen kommer beröra många, långt utöver målgruppen ”ungdomar”. Men att göra ungdomsserie i Norge verkar ju vara ett framgångsrecept, vilket såklart känns spännande, säger skådespelaren Happy Jankell i ett pressmeddelande.

Serien är skriven, producerad och regisserad av Marie Kristiansen. Handlingen i "Delete me" är inspirerad av historier som ungdomar har berättat för henne under flera år om cybermobbning, sexting och utpressning online.

Första säsongen består av sju avsnitt och får streamingpremiär i slutet av året.
| 20 februari 2020 09:50 |