Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 augusti 2015 | 21:00

”Hansel & Gretel 2” går framåt

Reklamfilmsregissör gör uppföljaren.
”Hansel & Gretel: Witch Hunters” får en uppföljare. Det har varit tyst kring planerna ända sedan Paramount bekräftade dem våren 2013. Nu står det klart att studion rullat igång bollen med Bruno Aveillan bakom kameran, skriver Deadline.

Aveillan kommer långfilmsdebutera med ”Hansel & Gretel 2”. Han har tidigare gjort snygga, prisbelönade reklamfilmer, några av dem hittar du på hans Vimeo-sida

Jeremy Renner och Gemma Arterton spelade de häxjagande syskonen i Tommy Wirkolas första film. Wirkola har även skrivit manus till tvåan. I en intervju med MovieZine berättade norsken om en inte helt problemfri Hollywood-inspelning av första filmen:

- Jag gav dem manuset, fick tillbaka kommentarer på vad som skulle justeras eller tonas ner, sen börjar man filma och får nya kommentarer och måste plocka bort saker... Mycket tonades ner i klipprummet, det handlade om detaljer för att göra en mer renodlad actionfilm.

Det gick ju bra ändå. Filmen blev visserligen mosad av kritiker, men spelade in tillräckligt med pengar (220 miljoner dollar på en budget av 50 miljoner) för att Paramount skulle se franchise-potential.
| 8 augusti 2015 21:00 |