Film

Skribent

Alexander Svensson

4 februari 2024 | 18:30

Hans Zimmer kunde inte sluta skriva musik till "Dune"

Den legendariske kompositören var så inspirerad av "Dune" att han forsatte skriva musik efter att filmen haft premiär.
Årets första stora biospektakel närmar sig med stormsteg i form av “Dune: Part Two”, fortsättningen på Denis Villeneuves storslagna bokadaption från 2021.
 
En av orsakerna till att “Dune” känns så episk är såklart den otroliga musiken, signerad Hans Zimmer. Den legendariska kompositören har gjort musik till filmer som “Interstellar” och “Pirates of the Caribbean”, men “Dune” verkar vara en av hans favoriter. Denis Villeneuve har nämligen berättat för Total Film att Zimmer fortsatte skriva musik till filmen i flera månader efter att den släppts.
 
Det här känns som en scen som behöver ett stycke bombastisk musik.
 
- En gång ringde han mig och sade “Denis, lyssna på det här. Du kommer att älska det.” Jag sa, “Hans, det är helt fantastisk musik. Jag älskar det djupt. Men vi släppte filmen för sex månader sedan!” Han höll fortfarande på att skriva musik non-stop. Och han gör samma sak nu, för övrigt. Det är på långa vägar den bästa filmmusik jag haft i mitt liv.
 
Villeneuve lovar även att Zimmers musik för “Dune: Part 2” blir ännu bättre än den han skrev för den första filmen, vilket onekligen bådar väldigt gott. Och särskilt mycket längre behöver vi inte vänta på att få höra den: “Dune: Part 2” har svensk biopremiär den 28 februari.
 
Läs också: Denis Villeneuve kan tänka sig att göra en tredje "Dune". Hans Zimmer kan sannolikt inte vänta. 
 
Vad tycker du om musiken i “Dune”?
 
| 4 februari 2024 18:30 |