Serie

Skribent

Alexander Kardelo

4 april 2024 | 22:00

”Game of Thrones”-skådisen minns hemska tortyrscenen: ”Blev skendränkt på riktigt i 10 timmar”

Skådespelerskan bakom Septa Unella lider av kronisk klaustrofobi efter den traumatiska inspelningsdagen.
Att spela in en serie som "Game of Thrones" är ingen dans på rosor.
 
Fråga bara brittiska skådespelerskan Hannah Waddingham, som spelade Septa Unella i åtta avsnitt under den femte och sjätte säsongen. (Vem minns inte nunnan som gick bakom Cersei i shame-scenen?) I hennes sista scener blev hennes karaktär torterad till döds av Gregor "The Mountain" Clegane - en traumatisk upplevelse som gav men för livet. Det berättar Waddingham i en ny tv-intervju med Stephen Colbert:
 
- "Thrones" gav mig något jag inte hade väntat mig och det var kronisk klaustrofobi. Jag har sedan dess pratat om det med David Benionff och Dan Weiss, de två producenterna bakom serien. Tur att det var för dem, för det var hemskt. Det var 10 timmar av faktisk skendränkning, minns skådespelerskan. 
 
- Serien är oöverträffad vad gäller fotot. Det är på en helt annan nivå. Men då blir man också skendränkt på riktigt.
 
Large 44a315cb35c694c8c926a1c379bf3647 got
 
Seriens strävan efter realistiska scener blev till en mardröm på inspelningen:
 
- Jag spändes fast vid ett bord med läderremmar. Det skulle bli för uppenbart om de satt löst (...) Men det spelar ingen roll när det är "Game of Thrones", för man vill göra sitt bästa.
 
Hannah Waddingham har tidigare beskrivit inspelningen i fråga som "den värsta dagen i mitt liv". Skådespelerskan har sedan dess blivit populär tack vare tv-serien "Ted Lasso". Hon är närmast bioaktuell i actionkomedin "The Fall Guy" med Ryan Gosling och Emily Blunt.
 
Se mer i klippet nedan.
 
| 4 april 2024 22:00 |