Serie

Skribent

MovieZine

2 oktober 2020 | 09:40

"Två systrar" blir dramaserie på Viaplay

Podcastprofilerna Hannah Widell och Amanda Schulman har skrivit en trilogi om systerskap. Nu kommer deras karaktärer till liv på Viaplay.
Hannah Widell och Amanda Schulman har systerskap som ett återkommande tema i sin podcast, något som de också gestaltat i boktrilogin "Två systrar". Nu ska första boken bli nästa originalserie på streamingtjänsten Viaplay.

- Alicia och Vanessa är två karaktärer som ligger oss väldigt nära, och sedan första sidan skrevs har vi fantiserat om att få se all kärlek, svärta och ångest komma till liv i ett tv-drama. Vi är därför otroligt glada och tacksamma för den här serien, det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Hannah Widell i ett pressmeddelande.

- Att se hur dessa fantastiska skådespelare tolkar bokens starka personligheter ska bli otroligt spännande och vi är så ödmjuka och glada inför den magi som hela teamet skapar i detta nu, säger Amanda Schulman.
 
Fr v: Alexia Wennberg (producent), Amanda Schulman, Dilan Gwyn, Julia Ragnarsson, Hannah Widell och Julia Lindström. Foto: Susanne Kindt/Viaplay
 

Fritt baserat på böckerna

 
Produktionsbolaget Yellow Bird har utvecklat serien fritt baserad på romansviten. Inspelningarna inleddes denna vecka i Stockholm där huvudrollerna som Alicia och Vanessa spelas av Dilan Gwyn ("Älska mig") och Julia Ragnarsson ("Fartblinda").

- Jag tyckte om idén att en historia är centrerad kring två systrar för det är en relation som inte utforskats så mycket inom svensk dramaproduktion. När jag träffade regissören Julia Lindström blev jag så taggad för hon tänkte utanför boxen och hade en stark vision. Det här kommer bli en serie jag själv ser fram emot att se, säger Dilan Gwyn som spelar Alicia.

Julia Ragnarsson har själv läst böckerna och ser fram emot att axla rollen som storasyster Vanessa.

- Det här är en roll långt ifrån roller jag tidigare spelat. "Två systrar" känns modernt och roligt med en liten tät ensemble. Det är superkul att få jobba med en kvinnlig regissör och att manus är skrivet av en kvinna baserat på böcker skrivna av två starka kvinnor. Det är en ynnest att få jobba med sådana projekt. Dessutom är det härligt med Stockholmsmiljöer som blir en viktig del av serien, säger Julia Ragnarsson.
 
 

En kärlekshistoria med mörka undertoner

 
"Två systrar" beskrivs som en modern kärlekshistoria med mörka och komiska undertoner.

Serien handlar om två systrar och bästa vänner som tvingas växa ifrån varandra i tappra försök att växa upp. Alicia (Dilan Gwyn) lever ett lyxigt liv i övre medelklassen på Östermalm och ser ut att ha det perfekta livet men under ytan krackelerar fasaden och kärleksrelationen. Vanessa (Julia Ragnarsson) gör kometkarriär i tv-branschen men hamnar lätt i ett destruktivt beteende i Stockholms nattliv och har en tendens att välja helt fel killar. Samtidigt kämpar hon för att värna om sin lillasyster där vad som avses vara ansvar och omtanke lätt misstolkas.

Serien är regisserad och skapad av Julia Lindström med Amy Black Ndiaye som avsnittsförfattare. Producenter är Alexia Wennberg, Cecilia Forsberg och exekutiv producent Georgie Mathew på Yellow Bird.

"Två systrar" blir en dramaserie i åtta delar á 22 minuter med premiär nästa år på Viaplay.
| 2 oktober 2020 09:40 |