Serie

Skribent

MovieZine

8 juni 2022 | 14:55

"Leva Life" är Viaplays senaste dramaserie för unga vuxna

Inspelningarna är igång för Viaplays nya originalserie "Leva Life". Skådespelaren Susanne Thorson gör sin regidebut med Hanna Ardéhn framför kameran.
Skådespelaren Susanne Thorson är en av skaparna bakom "Leva Life" - serien om ett kompisgäng plötsligt ställs inför det ofattbara – att en av dem kanske inte kommer att överleva.
 
Livet leker för 24-åriga Nora (Hanna Ardéhn) som har ett tajt kompisgäng och ett nytt jobb på en tidning. Tillsammans med vännerna Alina (Tina Pour Davoy) och Doris (Doreen Ndagire) drömmer hon om framtiden och fantiserar om hur det alltid kommer vara de tre. Det är då det händer, Noras värld vänds upp och ned.
 
Nora har en cancertumör stor som en handboll i magen. Men hon vägrar ge upp, hon tänker inte låta den där dumma klumpen stå i vägen för deras planer och framtidsdrömmar. I stället börjar hon leva ett komplicerat dubbelliv där hon jonglerar kändisevent och intervjuer med påfrestande cellgiftsbehandlingar och dödsångest. Nora och hennes vänner har tagit de första stegen på en svår och omvälvande resa, men de har varandra och tillsammans ska de leva life.
 
 
Susanne Thorson har verkat som skådespelare i många TV- och filmproduktioner genom åren, nu senast i "Likea" och "Ur spår". Med "Leva Life" gör hon sin regidebut. Idén till serien uppkom när hon såg ett klipp hos Cancerfonden om Lovisa Ström.
 
– Jag blev otroligt tagen av Lovisas klipp så jag kontaktade henne och berättade om mina tankar. Framför allt var det hoppfullheten och sättet hon och hennes nära hanterade denna mörka situation som fångat mig och när vi pratade föddes Leva Life. Vi vill båda berätta en historia om cancer men som inte bara handlar om sjukdom. Utan även om hopp, vänskap och om att faktiskt fira de stunder i livet vi får, säger Susanne Thorson.
 
 
Rollen som Nora spelas av Hanna Ardéhn, som tidigare Kristallen-belönats som årets kvinnliga skådespelare för sin roll i "Störst av allt". I rollerna som hennes bästa vänner Doris och Alina ser vi Tina Pour Davoy och Doreen Ndagire.
 
Inspelningen av "Leva Life" har precis påbörjats i Stockholm och seriens åtta avsnitt har premiär nästa år på Viaplay.
 
Viaplay planerar att släppa minst 70 originalserier under 2022. Kommande Originals är bland annat "Det är något som inte stämmer", "Threesome" säsong två, "Fästningen", "Stockholms Blodbad", "Delete Me" säsong två, "Riket Exodus", en serie om Börje Salming, samt westernserien "Billy the Kid" med premiär söndag.
| 8 juni 2022 14:55 |