Film

Skribent

MovieZine

26 augusti 2014 | 14:00

Häng med bakom kulisserna på komediserien "Losers"

Hur går det till när man spelar in en komediserie? Gänget bakom "Studentfesten" och "Losers" berättar i en serie webbfilmer, exklusivt för MovieZine.
Se första produktionsvideon nedan:


I början av juni samlades gänget från filmen "Studenfesten" på nytt för att spela in piloten till "Losers". En vecka senare var inspelningen klar. Målet är högt - att skapa Sveriges roligaste sitcompilot… ever. 

"Losers" handlar om ett gäng som driver puben Jungfrukällan på baksidan av Dramaten och därigenom både frivilligt och ofrivilligt påverkar det dagliga livet på Sveriges nationalscen. Inget är heligt, allt går i hundraåttio och det finns inga vinnare — bara Losers.

Men "Losers" är mer än ”bara” en sitcompilot. För i samband med förproduktionen, under inspelningen och genom hela postproduktionen kommer vi på MovieZine, tillsammans med producenterna, att presentera ett antal Behind The Scenes-filmer. De filmerna kommer visa hela skapandeprocessen av "Losers" men också hur man spelar in film och TV rent generellt. Vi kommer visa hur man skriver ett manus, hur man gör ett inspelningsschema, hur logistiken fungerar kring en inspelning, hur det funkar med auditions, hur man spelar in en scen, hur man klipper och ljudlägger, hur man väljer teknik med mera, och blanda det med intervjuer med skådespelarna, teamet och regissören.

- Jag älskar sitcoms, men Sverige har en usel sitcomtradition. Jag hoppas det här blir bra och/eller att dessa bakomfilmer kommer inspirera framför allt ungdomar att sätta igång med egna film- och tvprojekt, säger Gabriel Niklasson.

Serien är skapad, skriven och regisserad av Gabriel Niklasson som producerade och skrev långfilmskomedin "Studentfesten". 

Låter det spännande? Häng med på äventyret genom att följa allt på facebook.com/LosersTV eller på Instagram på @ProducerGabriel. Och nya bakom kulisserna-episoder kommer på MovieZine inom kort!
| 26 augusti 2014 14:00 |