Serie

Skribent

Anders Eklöf

16 april 2021 | 09:15

Han spelar Tommy i "The Last of Us"-serien på HBO

"Agents of S.H.I.E.L.D"-skådisen Gabriel Luna ansluter sig till "The Last of Us"-serien.
För ett tag sedan fick vi veta att "The Mandalorian"-stjärnan Pedro Pascal och "Game of Thrones"-skådisen Bella Ramsey ska axla rollerna som Joel och Ellie i den kommande HBO-serien "The Last of Us", baserad på spelet med samma namn. 
 
Nu rapporterar sajten Variety att ännu en skådespelare har fått en roll i serien, nämligen att Gabriel Luna (känd från "Terminator: Dark Fate" och "Agents of S.H.I.E.L.D") ska spela Joels yngre bror Tommy.  
 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Spelet utspelar sig tjugo år efter att civilisationen har fallit efter ett fruktansvärt virusutbrott, där vi får följa den härdade överlevaren Joel som ger sig ut på en oväntad resa över USA med den 14-åriga flickan Ellie. Tommy medverkar i både det första och det andra spelet, där han är en tidigare soldat som försöker bygga upp ett nytt samhälle efter katastrofen. 
 
I en intervju med sajten IGN har spelens regissör Neil Druckmann sagt att tv-serien kommer följa handlingen från det första spelet, men att berättelsen kan "avvika kraftigt" ibland. 
 
 
"The Last of Us" produceras och skrivs av "Chernobyl"-skaparen Craig Mazin tillsammans med just Neil Druckmann. Tidigare skulle svenska Johan Renck regissera, men han fick tacka nej på grund av schemakrockar.
 
När exakt serien har premiär är fortfarande oklart. 
 
Kommer du titta på "The Last of Us" på HBO? Vad tycker du om valet av skådespelare? 
 
| 16 april 2021 09:15 |