Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

9 februari 2024 | 18:00

Andra säsongen av "Halo" hyllas av både kritiker och fans: "Värt en andra chans"

Den första säsongen av "Halo" gick inte riktigt hem hos alla gamers. Men fortsättningen verkar övertyga både nya och gamla fans av sci-fi-serien!
Många tv-kritiker tyckte att den första säsongen av "Halo", en adaption av det populära sci-fi-spelet, var en helt okej och snygg sci-fi-satsning. En genre som inte brukar få i närheten av den budget som behövs för att förverkliga sina tv-skapares verkliga visioner. Men Paramount+ (nu SkyShowtime) verkade ändå hoppas att faktumet att "Halo" redan hade miljontals fans världen över skulle göra det värt att spendera lite extra.
 
Men så snart det avslöjades att huvudkaraktären Master Chief, spelad av Pablo Schreiber, skulle ta av sig hjälmen i tv-serien (vilket aldrig hänt i tv-spelen) så började många gamers ställa sig frågande till om serien man hade sett fram emot verkligen kunde leva upp till förhoppningarna. Och dessvärre så var det många (framför allt gamers) som sågade "Halo" när serien kom ut. 
 
Jag själv som aldrig hade spelat en sekund av spelet roades däremot av att få ta del av en helt ny och utvecklad sci-fi-värld för första gången. Lyckligtvis tyckte tillräckligt många andra nya fans det samma, för nu har vi fått en andra säsong! Och den här gången, hör och häpna, så verkar både tv-kritiker, gamers och nya fans verkligen gilla riktningen i seriens fortsättning.
 
Den nya säsongen tar vid kort efter att den andra slutade. Master Chief och hans besättning har alla plockat ut det som gjorde att de inte kunde känna några känslor, vilket gör att vi fortfarande får se dem återupptäcka delar av sig själva som vi inte fått se tidigare. Men vi får även se fler ambitiösa action-scener (på bästa möjliga sci-fi-sätt) när kriget mot the Covenant börjar skörda allt fler mänskliga offer. 
 

Såhär tycker kritikerna och tittarna om nya "Halo"-premiären:

 
 
I skrivande stund har den nya säsongen skrapat ihop hela 93% positiva recensioner från tv-kritikerna och 80% positiva omdömen av vanliga tittare (vilket är en stor skillnad mot den första säsongens låga 52%). Av det vi har fått se hittills, så är jag villig att hålla med. Det bjuds fortfarande på sci-fi på en nivå högre än på många andra ställen... om det lever upp till spelserien kan jag ju däremot inte uttala mig om.
 
Och om man ska lyssna på de tittare som sett dagens två nya avsnitt så råder det i alla fall ingen tvekan om att den nya säsongen i alla fall förtjänar att ges en chans, även om du inte var ett fan av den första:
 
"Mycket bättre än säsong 1 hittills, känns mer som vad Halo ska vara. 100 % värt en andra chans om du inte gillade säsong 1"
 
"Grym serie med massor av action, det känns som att man har klivit rakt in i spelet."
 
"Jag fullkomligt ÄLSKAR säsong 2!!! JAG BEHÖVER fler avsnitt!!! Den har min favoritskådespelare som James Ackerson som spelas av Joseph Morgan. Jag är imponerad över hans insats som James Ackerson!!! Jag älskar att karaktären inte är rädd för att vara skurken men privat bryr han sig om vad som händer med världen. Hans prestation flyter perfekt med de andra karaktärerna och jag rekommenderar STARKT att se den!!!!"
 
Det går däremot inte att övertyga riktigt alla gamers om att "Halo"-serien är här för att stanna:
 
"Marginellt bättre än säsong 1 men har fortfarande de flesta av samma problem. Det är helt enkelt inte Halo."
 
 
De två första avsnitten ur den andra säsongen av "Halo" finns nu tillgängliga hos SkyShowtime. Den nya säsongen kommer att bestå av totalt åtta nya avsnitt, med ett nytt släpp varje fredag.
 

Läs också: En nybörjares guide till "Halo" - 5 saker du bör veta

 
Kommer du att ge den andra säsongen av "Halo" en chans? Kommentera gärna nedan vad du tyckte om den!
| 9 februari 2024 18:00 |