Serie

Skribent

Anders Eklöf

15 november 2021 | 22:02

"Halo"-serien på Paramount+ visar upp sig i snygg teaser

Efter år av förväntningar visar Master Chief upp sig i den kommande live action-serien på Paramount+.
Idag är det som bekant tjugo år sedan det första "Halo"-spelet släpptes till Xbox, vilket Microsoft firar genom att bland annat ge oss en liten glimt av den kommande tv-serien på streamingtjänsten Paramount+.
 
När jag satt där och spelade "Halo: Combat Evolved" på mitt tonårsrum kunde jag nog aldrig tro att vi skulle få se en påkostad tv-serie, men nu är den snart verklighet.
 
 
Tv-serien är ett samarbete mellan "Halo"-studion 343 Industries och Steven Spielbergs Amblin Television. I huvudrollen som den genmanipulerade supersoldaten Master Chief ser vi Pablo Schreiber, som är mest känd för sin roll i "Orange is the New Black". 
 
Jen Taylor gör rösten som den artificiella intelligensen Cortana, precis som i spelen. Bokeem Woodbine ("Fargo", "Spider-Man: Homecoming") spelar Soren-066, som beskrivs som en "moraliskt komplex karaktär i utkanten av den mänskliga civilisationen, vars öde kommer att föra honom i konflikt med sin tidigare militära ledare och sin gamla vän Master Chief". 
 
 
Vi kommer även få se tre nya Spartan-soldater spelade av Bentley Kalu, Natasha Culzac och Kate Kennedy. 
 
De som styr serien är Kyle Killen ("Awake", "Lone Star") och Steven Kane ("The Last Ship", "The Closer"). Otto Bathurst ("Black Mirror") har regisserat pilotavsnittet och flera av de nio avsnitten som den första säsongen består av. 
 
"Halo" har premiär på Paramount+ någon gång under 2022. 
 
Förutom det beskedet fick vi veta att multiplayerläget i det kommande "Halo Infinite" är ute på PC och Xbox redan idag, i form av en beta som visar vad spelets första säsong har att komma med. Hela spelet och dess kampanj släpps den 8 december. 
 
 
Vad har du för förväntningar på "Halo"-serien? 
| 15 november 2021 22:02 |