Film

Skribent

Andreas Samuelson

14 september 2023 | 18:00

Halloween-skräck och majsfältsmonster i trailern till ”Dark Harvest”

Ett skrämmande monster terroriserar en småstad varje Halloween i efterlängtade filmatiseringen av ”Dark Harvest”. Se trailern här!
Norman Partridges roman ”Dark Harvest” både prisbelönades och utnämndes till en av årets bästa böcker när den kom ut 2006. En filmatisering har varit planerad sedan 2020 men på grund av Covid-pandemin sköts det planerade premiärdatumet 2021 fram. Premiären 2022 sköts även den fram men nu ser det ut som det är dags!
 
Handlingen utspelas i en amerikansk småstad som varje Halloween hemsöks av October Boy, ett mytomspunnet monster med pumpa som huvud. Stadens unga män varje år i en ritual som går ut på att ge sig ut i majsfälten och försöka stoppa monstret innan det når stadens kyrka.
 
David Slade (”Hard Candy", ”30 Days of Night”) har regisserat efter manus av Michael Gilio (”Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves”). I rollerna ser vi Casey Likes (”Spinning Gold”), E’myri Crutchfield (”Fargo”), Dustin Ceithamer (”The New Mutants”), Elizabeth Reaser (”The Haunting of Hill House”), Jeremy Davies (”The Black Phone”) och Luke Kirby (”The Marvelous Mrs. Maisel”).
 
Vi hoppas att filmen lever upp till hypen den byggt tack vare förlagan och baserat på trailern ser det ut som om det kan bli härligt, mysrysigt Halloween-kul. Filmen släpps digitalt 13 oktober i USA, osäkert om och när den kommer till Sverige.
 
Se trailern här:
 
Blir du sugen på att se ”Dark Harvest”?
| 14 september 2023 18:00 |