Film

Skribent

MovieZine

17 juli 2019 | 15:00

"Halloween"-regissören Green filmar Cambridge Analytica-skandalen

En verklighetsbaserad historia dramatiserad av "Avengers: Endgame"-manusförfattarna Christopher Markus och Stephen McFeely.
Deadline rapporterar att David Gordon Green är i förhandlingar om att filma den uppmärksammade Cambridge Analytica-skandalen, som snart får en dokumentär på Netflix.
 
I denna historia kommer man fokusera på den unge datakonsulten Christopher Wylie, som stod i centrum för händelserna hos Cambridge Analytica. De framgångsrika manusförfattarna Christopher Markus och Stephen McFeely ("Avengers: Endgame") står för filmens manus och om förhandlingarna med Green går som planerat intar han således registolen.
 

Christopher Wylie
 
Cambridge Analytica anlitades 2016 av dåvarande presidentkandidaten Donald Trumps kampanjrörelse inför valet. I efterhand har det framkommit att det brittiska företaget med sin data har påverkat det amerikanska valet, något som är förbjudet enligt amerikansk vallag.
 
David Gordon Green kommer först att filma uppföljaren till "Halloween", innan det blir tal om att ge sig i kast med brittiska analysföretag,
| 17 juli 2019 15:00 |