Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

12 september 2023 | 15:00

Alla helgons blodiga bostadsmarknad - nu är Laurie Strodes hus till salu

Vill du flytta till ett hus med populärkulturella anknytningar av det blodigare slaget? Då har du chansen nu när Laurie Strodes föräldrahem från Halloween är ute till försäljning.
Mycket tack vare 1978 års “Halloween” (även känd under svenska titeln “Alla helgons blodiga natt”) blev hollywooddottern Jamie Lee Curtis känd som landets främsta så kallade “scream queen”, efter att i rollen som barnvakten Laurie Strode blivit jagad av den synnerligen svårstoppade tonårsslaktaren Michael Myers.
 
Filmen utspelas i amerikanska mellanvästern, närmare bestämt Illinois, men spelades in på olika platser i Kalifornien. Bland annat South Pasadena, där familjen Strodes bostad alltså fortfarande står kvar.
 
Nästan 19 miljoner svenska kronor får du punga ut för det aktuella huset, berättar Collider, men det kan det vara värt. South Pasadena är en förort till Los Angeles, och en av de “bästa platserna att bo på i Kalifornien”. Åtminstone om vi litar på recensions- och rankingsidan Niche.com.
 
 
Vi ska vara tydliga med att det inte handlar om något av husen där flera av attackerna, inklusive slutkampen, utspelas. Men familjen Strodes villa är nog så ikoniskt och dyker upp i en extra minnesvärd scen.
 
Och vem vet, det kanske är tillräckligt för att självaste Michael Myers ska söka upp stället en kulen oktobernatt.
| 12 september 2023 15:00 |