Film

Skribent

Andreas Samuelson

15 januari 2024 | 14:00

Regissören till ”Halloween 4” från 1988 vill göra uppföljare - och TV-serien om Michael Myers

Dwight H. Little, som gjorde ”Halloween 4 - Återkomsten", har pitchat en direkt uppföljare och är även sugen på att göra en TV-serie om Michael Myers.
Du kan döda Michael Myers hur många gånger du vill men han verkar ha lyckas återuppstå... Nu är det Dwight H. Little, regissören bakom ”Halloween 4 - Återkomsten” (1988), som vill väcka liv i mannen med vita masken.
 
Den fjärde filmen i ”Alla helgons blodiga natt”-serien var den där Myers återuppstod efter pausen i ökända ”Alla helgons blodiga natt 3” (1982). I filmen ger sig mördaren ut efter sin systerdotter Jamie (Danielle Harris) och hennes fostersyster Rachel (Ellie Cornell).
 
 
Little har nu förhoppningar om att göra en egen uppföljare till filmen. Många fans blev upprörda över att hjältinnan Rachel senare mördades tidigt i femte filmen, medan Jamie gick samma öde till mötes i del sex.
 
- Inte bara skulle jag göra den, jag har faktiskt pitchat den. Jag skulle behålla Rachel och fortsätta historien om henne och Jamie. Cornell lever och mår bra, och bor på östkusten. Och jag jobbade precis med Harris, och hon är underbar. Jag tycker att det är en bra film. Jag tycker att de borde kalla den för "Halloween 4: Part Two." Man bör vara ärlig och kalla den för vad den är, för det är vad den skulle vara.
 
Men han är även sugen på att jobba på den planerade TV-serien baserad på filmerna, skriver JoBlo.
 
- Åh, definitivt. Jag vet att ”Halloween”-producenten Malek Akkad leder det hela. Men det är verkligen Universals beslut. Jag skulle älska att göra det med ”Halloween 4”-författaren Alan McElroy. Självklart måste vi bjudas in, och jag är säker på att de har folk som de är intresserade av, så vi får se hur det blir. Men visst skulle jag hoppa in i det på en minut om vi kunde ta reda på hur vi skulle få det att fungera.
 
Little marknadsför just nu sin självbiografi ”Still Rolling: Inside the Hollywood Dream Factory” samt senaste skräckfilmen ”Natty Knocks”, hans första på tio år sedan ”Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid” (2004). Han har även gjort filmer som ”Dödsmärkt” (1990), ”Rädda Willy 2” (1995) och ”Tekken” (2010) samt regisserat avsnitt av serier som ”Sleepy Hollow”, ”From Dusk Till Dawn: The Series” och ”Scorpion”.
 
Se trailern till ”Halloween 4” här:
 
 
Ser du fram emot ”Halloween”-serien eller en "Halloween 4: Part Two”?
| 15 januari 2024 14:00 |