Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 oktober 2023 | 09:10

Storslagna planer för "Halloween": först en tv-serie, sen fler filmer

Michael Myers återupplivas - igen! Den här gången har Miramax fått tag i rättigheterna och vill mjölka franchisen några varv till.
En sann skräckikon dör ju aldrig, det vet vi sen gammalt. Michael Myers, alla barnvakters främsta skräck, kommer komma tillbaka när "Halloween" får ännu en reboot. Jepp, knappt ett år efter den senaste biofilmen, som ju inte gjorde många glada.
 
Nu har Miramax köpt rättigheterna och de tänker mjölka dem till sista blodsdroppen. Deadline skriver att man utvecklar en tv-serie, som "potentiellt kan starta ett filmiskt universum som täcker både tv och filmer".
 
- Vi är så spända på att ta "Halloween" till tv och introducerade denna ikoniska franchise i ett nytt format och för en ny generation fans, säger Miramax tv-chef Marc Helwig.
 
Filmserien inleddes 1978 med John Carpenters "Alla helgons blodiga natt". Jamie Lee Curtis har återvänt i flera filmer för att jagas av den maskerade och närmast odödlige Michael Myers, senast i en trilogi signerad David Gordon Green. Totalt finns det nu 13 filmer, och snart också en tv-serie.
| 13 oktober 2023 09:10 |