Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 juli 2020 | 08:20

Halle Berry hoppar av rollen som transsexuell man

Skådespelerskan ber om ursäkt efter sina uttalanden: "Det var en sådan intressant kvinna att spela."
Halle Berry är nästa skådespelerska att hamna i blåsväder på grund av ett något ogenomtänkt rollval. Hon var sugen på att spela en transsexuell man i en kommande film, men hoppar av efter en backlash.
 
I en intervju i fredags berättade Berry:

- Det är en rollfigur där kvinnan är trans, så hon är en kvinna som blivit man. Hon är en rollfigur i ett projekt som jag gärna skulle göra (...) Vem den här kvinnan var är så intressant för mig, och det blir förmodligen mitt nästa projekt.

Det dröjde inte länge innan Berry fick kritik i sociala medier, skriver Variety. Dels för att ha "felkönat" karaktären i sina kommentarer, och dels för att hon ens övervägde att spela en transsexuell man.

Berry gick inatt ut med en ursäkt till fansen:

- Jag förstår att jag som cis-kvinna inte borde ha övervägt rollen, och att transcommunityt borde få en chans att berätta sina egna historier. Jag är tacksam för vad jag lärt mig de senaste dagarna, och jag lovar att bli en allierad och kämpa för bättre representation bakom och framför kameran.
 
 
Halle Berry måste ha missat att detsamma hände Scarlett Johansson för två år sedan, när hon fick rollen som transsexuell man i "Rub and Tug". Scarlett hoppade av filmen och sa: "Jag förstår nu att många anser att en transperson bör spela rollen".
| 7 juli 2020 08:20 |