Film

Skribent

MovieZine

2 mars 2023 | 09:46

"Håkan Bråkan" har setts av 300 000 biobesökare

Familjefilmen är den mest sedda svenska filmen sedan 2019. Nu börjar arbetet med uppföljaren.
Biosuccén fortsätter! "Håkan Bråkan" har sålt över 300 000 biobiljetter, och är officiellt den största svenska biofilmen sedan musikalen "En del av mitt hjärta", som släpptes julen 2019.
 
- I en tid som främst präglas av amerikanska storfilmer är detta ett otroligt skönt bevis på att svensk film fortfarande kan leverera på bio, säger Morten Christoffersen, VD Nordisk Film Distribution, i ett pressmeddelande.
 
Filmen är regisserad av Ted Kjellson och bygger på karaktärer från de mycket populära böckerna av Sören Olsson och Anders Jacobsson. Nu är regissören redan på gång med en uppföljare - "Håkan Bråkan 2" får biopremiär i februari 2024.
 
- Vi visste väl att det var stor chans att tvåan skulle bli av. Barn blir ju snabbt stora också så det gäller att passa på. Så när vi fick kvitto på att vi verkligen lyckats göra en riktigt fet familjefilm, som går hem i salongerna, fanns det ingen tvekan, berättade Ted Kjellsson för MovieZine nyligen.
 
Den andra filmen om Håkan Bråkan spelas in under våren med samma skådespelare: irollerna ser vi igen Silas Strand, Sissela Benn och Fredrik Hallgren.
| 2 mars 2023 09:46 |