Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 juni 2022 | 04:50

Guy Ritchie regisserar ”Hercules” åt Disney

”Aladdin”-regissören tar sig an ännu en remake av en animerad film.
Actionregissören Guy Ritchie är tillbaka i familjefilmsgenren hos Disney. Efter att ”Aladdin” från 2019 blev hans mest inkomstbringande film någonsin ska Ritchie nu tackla ännu en live action-remake: ”Hercules”.
 
Sagan om den starke halvguden, som hamnar på Jorden och adopteras av en mänsklig familj, var löst baserad på den grekiska mytologin. ”Herkules” släpptes år 1997 som Walt Disney Studios 35:e animerade långfilm men blev ingen större biosuccé, iallafall inte jämfört med studions tidigare starka 90-talstitlar. Den hittade däremot många fans på hemmamarknaden efter sin VHS-release.
 
 
Den nya filmen produceras av Joe och Anthony Russo, filmskaparna bakom ”Avengers: Endgame”. Deadline skriver att Dave Callaham (”Wonder Woman 1984”, ”Shang-Chi”) står bakom det första manusutkastet.
 
Guy Ritchie övervakar inspelningen av Disneys "Aladdin" (2019).
 
Ritchie lär kunna ladda sin remake med de muskler och den humor som behövs för att göra en modern superhjältesaga för en ny generation. Onekligen ett tryggt och säkert val med tanke på att ”Aladdin” med Will Smith spelar in över en miljard dollar åt Disney. Men det är inte utan sina utmaningar: under 2010-talet fick vi två andra filmversioner av Herkules, en med Kellan Lutz och en med Dwayne Johnson - båda floppade.
 
 
Men först ska vi få två andra filmer från Guy Ritchie. Actionkomedin ”Operation Fortune” väntar på premiär, och han har också hunnit spela in en ännu namnlös thriller med Jake Gyllenhaal.
 
Nu återstår den stora frågan. Vem ska spela Herkules? Har ni några förslag? Tyck till i kommentarerna nedan!
| 18 juni 2022 04:50 |