Serie

Skribent

Josefine Krischausky

3 november 2022 | 23:00

Guy Ritchies "The Gentlemen"-serie går framåt hos Netflix

Theo James, Giancarlo Esposito och Kaya Scoledario gör några av huvudrollerna i den kommande tv-serien, som följer upp gangsterkomedin från 2019.
I Guy Ritchies gangsterkomedi "The Gentlemen" fick vi se Matthew McConaughey som Mickey Pearson, en amerikan som lyckats skapa ett lönsamt marijuanaimperium i London. Inte långt efter filmens premiär fick vi veta att en uppföljare i form av en tv-serie var på väg, och nu, två år senare, kommer nya uppdateringar om projektet. 
 
Variety skriver att Netflix har beställt en första säsong av serien, som både skrivs, produceras och regisseras av Richie. Samtidigt meddelas det att man har hittat flera av sina huvudrollsinnehavare.
 
I en av de ledande rollerna kommer vi att se Theo James, sedan tidigare känd från bland annat "Divergent"-filmerna, och just nu aktuell i den andra säsongen av hyllade "The White Lotus". I "The Gentlemen"-serien kommer han att spela Eddie, som precis har fått ärva sin fars egendom, för att kort därefter inse att den är en del av Pearsons imperium.
 
I huvudensemblen hittas också Giancarlo Esposito, känd som Gus Fring i "Breaking Bad" och "Better Call Saul", samt Kaya Scodelario, sedd i bland annat "Skins", "The Maze Runner" och "Crawl". Ansluter i andra roller gör Daniel Ings ("Lovesick"), Joely Richardson ("The Sandman"), Peter Serafinowicz ("Guardians of the Galaxy") och Vinnie Jones ("Lock, Stock and Two Smoking Barrels"). 
 
 
I filmens stjärnspäckade rollista fanns namn som Colin Farrell, Charlie Hunnam, Henry Golding, Jeremy Strong och Hugh Grant. Vilka skådespelare som kan komma att återvända är ännu inte känt, men förväntningen har tidigare varit att åtminstone McConaughey kommer upprepa sin roll. 
| 3 november 2022 23:00 |