Serie

Skribent

MovieZine

25 januari 2023 | 11:30

Gustaf Hammarsten klar för amerikansk tv-serie

Svenska skådespelarna Gustaf Hammarsten och Sandra Andreis medverkar i den andra säsongen av ”Dr. Death”, som delvis utspelas på Karolinska Institutet.
Två svenska skådisar är klara för roller i den amerikanska serien "Dr. Death" hos Peacock.
 
Serien är baserad på podcasten med samma namn, och säsong 2 ska fokusera på historien om kirurgen Paolo Macchiarini (spelad av Edgar Ramirez) och den så kallade Macchariniskandalen. Handlingen utspelar sig delvis på Karolinska Institutet i Stockholm. Bland de medverkande finns också Mandy Moore och Luke Kirby, skriver Variety.
 
Gustaf Hammarsten spelar Dr Svensson, en av visselblåsarna. Hammarsten är aktuell i serien ”Kapningen” som har premiär i februari och långfilmen ”Tillsammans 99” av Lukas Moodysson som får premiär senare i år.
 
Han slog igenom internationellt i filmen ”Brüno” med Sacha Baron Cohen år 2009 och har även medverkat bland annat ”The Girl With the Dragon Tattoo”, ”Lords of Chaos” och M. Night Shyamalans ”Old”.
 
Sandra Andreis medverkade i senaste säsongen av ”Snabba Cash” på Netflix och kommande långfilmen ”Andra akten” på bio i vår. Tidigare har hon bland annat medverkat i den internationella thrillerserien ”The Head”, ”Deg” på SVT och ”The Girl with The Dragon Tattoo”.
 
I Sverige finns första säsongen av serien att "Dr. Death" att streama på C More.
| 25 januari 2023 11:30 |