Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 november 2022 | 15:40

Guillermo del Toro visar upp monsterfilmen som aldrig blev av

Regissören bjussar på ett aldrig tidigare visat testklipp ur "At the Mountains of Madness". Läckert!
Guillermo del Toro har fortfarande inte gett upp hoppet om att filmatisera H.P. Lovecrafts skräckroman "At the Mountains of Madness" (aka "Vid vansinnets berg" på svenska).
 
Nu släpper regissören ett testklipp som gjordes för tio år sen, med syfte att visa på hur specialeffekterna skulle kunna se ut. Konceptvideon som är 25 sekunder lång visar en upptäcktsresande i en isgrotta som överraskas av något slags tentakelmonster. Genierna på ILM (Industrial Light & Magic) har tagit fram klippet. Och visst blir man sugen på att se mer?
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Guillermo del Toro (@gdtreal)

 
Det här kan vara ett klyftigt sätt av del Toro att skapa ny uppmärksamhet och hajp kring ett projekt som han har velat förverkliga i många år.
 
Redan 2010 skrev vi att "At the Mountains of Madness" tänktes bli "Hellboy"-regissörens nästa film efter att han hoppat av "Hobbit"-trilogin. Och i december 2021 meddelade han att det kan bli en "mer esoterisk, udda och mindre version" än den storfilm som planerades förr i tiden. Om det gör finansiärer mer eller mindre sugna på att öppna plånboken återstår att se. Men vi håller tummarna - kanske för att Netflix ska förbarma sig?
 
Del Toro är just nu aktuell på Netflix med skräckantologin "Cabinet of Curiotisies", och snart kommer "Guillermo del Toro's Pinocchio" på svenska biografer (25 november) och på streaming (9 december).
| 10 november 2022 15:40 |