Film

Skribent

Viktor Eriksson

10 oktober 2023 | 16:15

Guillermo del Toro regisserade inte “Pacific Rim 2” på grund av bokningsmiss

Filmbolaget vill spela in i Kina men Guillermo del Toro valde att göra “The Shape of Water” istället.
I år är det tio år sedan Guillermo del Toros monsterfilm “Pacific Rim” hade premiär på bio. Nu berättar filmregissören i en ny intervju med Collider att han inte regisserade uppföljaren “Pacific Rim Uprising” på grund av att filmbolaget inte betalade räkningarna för lokalerna i tid.
 
- Det som hände var att – och jag menar, det här visar att livet är galet – de behövde lämna en deposition klockan 17:00 annars skulle vi förlora inspelningslokalerna i Toronto i många månader. Så, jag sa, “Glöm inte att vi kommer att förlora lokalerna” och klockan 17:00 kom och gick och vi förlorade lokalerna. De sa att “Vi kan filma i Kina!” och jag sa “Vad menar du med "vi"?" Jag måste gå och göra Shape of Water”.
 
På frågan om Guillermo del Toro tror att filmbolaget egentligen ville filma i Kina från början på grund av att “Pacific Rim” var en så stor framgång där sa regissören att det inte spelade någon roll. Enligt honom fanns det redan planer på att filma på plats i Kina och han hade skrivit en särskild roll för Donnie Yen, men när det kom till inspelningarna inomhus ville han ha dem i Toronto.
 
 
Guillermo del Toro säger att han i dagsläget ännu inte sett “Pacific Rim Uprising” som istället regisserades av Steven S. DeKnight, som annars är mest känd för tv-serien “Spartacus”.
 
- Jag har inte sett den färdiga filmen för att det är lite som att se sin ex-frus hemmafilmer. Det är hemskt om de är bra och hemskare om de är dåliga, eller tvärtom. Man vill inte veta. Så jag såg den inte. Jag läste det slutgiltliga manuset och det var väldigt annorlunda.
 
“Pacific Rim Uprising” släpptes 2018 och var inte en lika stor ekonomisk framgång som den första filmen. I dagsläget finns inga kända planer på en uppföljare. Guillermo del Toros “The Shape of Water” släpptes 2017 och vann en Oscar för bästa film.
 
| 10 oktober 2023 16:15 |