Film

Skribent

Alexander Dunerfors

9 juni 2014 | 13:00

Guillermo del Toro har galna idéer för "Pacific Rim 2"

Redo för ett nytt möte mellan jätterobotar och kaijus? Bra! Det går nämligen framåt för en ny "Pacific Rim".

Guillermo del Toro, snart TV-aktuell med skräckserien "The Strain", berättar att han i smyg skriver på ett manus. Han utlovar spektakel och nya, galna idéer.

Travis Beacham var med och skrev den första filmen, men har nu gått över till TV-serien "Hieroglyph". Men ersättaren kan man inte klaga på - Zak Penn har hjälpt till med manuset på titlar som "The Avengers" och flera X-Men-filmer.

- Jag och Zak Penn jobbar väldigt hårt. Vi har skrivit i hemlighet i flera månader nu, och har hittat en ny twist, berättar regissören för Buzzfeed.

Charlie Hunnams och Rinko Kikuchs karaktärer väntas komma tillbaka. Men "Pacific Rim 2" blir inte den prequel som det tidigare har ryktats om.

- Jag var aldrig intresserad av den första invasionen, berättar del Toro.

- Jag satsar på väldigt nya, väldigt galna idéer för andra filmen, det blir väldigt annorlunda mot den första - men ni får återigen ett fantastiskt spektakel.

Legendarys VD Thomas Tull säger dock att inget är officiellt än.

- Vi är nära en deal med Guillermo. Pengarna som "Pacific Rim" spelade in, över 400 miljoner dollar, var inte riktigt så mycket som vi hoppades på men den gick bättre än många andra filmer (...) Filmen gick bra på hemmamarknaden och även internationellt. Men vi ska inte göra en tvåa bara för sakens skull. Hittar vi en historia som vi alla gillar, och han kan regissera, då är det toppen.

Ser ni fram emot en tvåa? Kommentera nedan.

| 9 juni 2014 13:00 |