Film

Skribent

Martin Memet Könick

21 april 2015 | 13:00

Guide till hur du blir populär – 5 tips från tonårsfilmer

Är du trött på att alla andra är mer perfekta än du?
Vill du vara den där personen som går i mitten av korridoren med en skrämd och avundsjuk kompis på var sida om dig? Vill du vara den som ser ner på alla de lägre stående varelserna runtomkring dig? Vill du ha ett kuttersmycke till partner som främst ser bra ut på en date och får alla att önska att de vore du? Vill du, vare sig de älskar eller (mer troligt) hatar dig, bli den som alla avundas, bara för att du är så populär och verkar ha det perfekta livet? 

I så fall har du här den perfekta guiden, 5 enkla tips från tonårsfilmer som hjälper dig hitta x-faktorn som gör dig till den klarast lysande stjärnan i din omgivning. 

1. Få redan populära personer att hjälpa dig med en makeover
Här finns många sätt att gå tillväga, vilket av dem du väljer är inte så viktigt. Beroende på om du väljer att följa exempel från ”She’s All That”, ”Mean Girls”, ”Can’t Buy Me Love” eller ”Clueless” så kan du köra på att hoppas att någon slår vad om att de kan göra dig snygg, åka till Afrika och komma tillbaka till ditt hemland och ny skola, betala för en dyr och fransig 80-tals-jacka eller bara hoppas på att skolans populära drottningar ska vilja ”förbättra världen” genom att hjälpa dig.  Eller så kan du bara ta av dig glasögonen, byta kläder och dölja din intelligens, det verkar vara det som främst fodras om man vill bli populär enligt filmerna. 

2. Vinn Hunger Games
Detta kan bli lite klurigt. Först måste du låna Marty McFlys och Docs DeLorean och ta dig till framtiden. Om den redan är dystopisk så kan du gå till nästa steg men om inte så får du ta en extra tripp tillbaka i tiden för att se till att framtiden blir mörk. Efter det så måste du ställa upp som frivillig och överleva minst ett Hunger Games, då är du jävligt populär. Tyvärr så lever du också i en inte så rolig tidsålder utan större framtidsutsikter. Lika bra att tanka om din lånade bil och åka tillbaka i tiden för att bli populär genom kunskap om saker som inte ännu är påhittade eller uppfunna, men akta så att din morsa eller farsa inte blir kär i dig. 

3. Upptäck att du har blått blod i ådrorna
Varför skulle inte detta fungera för dig? Det fungerade alldeles utmärkt för Anne Hathaway i ”En prinsessas dagbok”.  Visst måste du stå ut med jobbigt snobbiga släktingar som inte tycker du är värdig och lämna ditt vanliga trygga liv, men visst är det värt det för att få vara i allas blickfång. Kanske kan du äntligen uppfylla drömmen om bada i hårda pengar, precis som Joakim von Anka i sitt bunkerliknande palats. Innan du bestämmer dig om detta är vägen för dig så se också”Prinsessa på vift”, ”En prinsessas dagbok 2: Kungligt uppdrag” och ”Prinsen och jag”.

4. Upptäck att du är en magisk varelse eller kåta upp en vampyr
Gör som i ”Harry Potter” och förvandla din vardag med magi, detta betyder inte automatiskt att du blir populär men om du kämpar dig igenom tillräckligt många uppföljare så kommer det att ge sig med tiden. Om du på något sätt kan få det att verka som att du är ”the chosen one” så går det snabbare, här kan ditt populärkultursnörderi verkligen hjälpa om du bara skulle vara en Ron eller Tara och inte en Harry eller Buffy. Om du inte hittar magin så sök bland goterna eller något annat populärt alternativt gäng och hitta dig en snygg vampyr, om du sitter och surar i din stol under tillräckligt många årstider så kommer vampyren till slut börja glittra och slänga alldeles för många trånande blickar din väg. 

5. Döda alla som är populärare än dig
Om inget annat fungerar så är det bara att flitigt läsa läxorna och lära sig av lektionerna i titeln på ”Häxor, läxor och dödliga lektioner”. Att ta kål på dina konkurrenter kommer garanterat att få dig att klättra på popularitetsstegen, se bara till att du undviker ”jag ljuger”-kulor för bästa resultat. En positiv bieffekt med att döda de populära kidsen är att du antagligen kommer att slippa kovältning på nästa date, en negativ bieffekt är att daten riskerar att urarta till en suicide pact med killen som visar sig vara mer James Spader i ”The Blacklist” än James Dean i ”Ung rebell”. Vidare studier: ”Jawbreaker”

Som ni säkert alla förstått så ska ni inte ta ovan tips på allvar (speciellt inte det om att döda någon), de är lika fjantiga som de flesta liknande ”riktiga” tipslistor i andra publikationer, ni vet ”10 tips för bästa bikinimagen” och liknande. Kom istället ihåg att det alltid är okej att vara annorlunda och att det är mycket viktigare att må bra än att vara populär, något som också lärs ut av de bästa av de nämnda filmerna. Lär dig älska dig själv så kommer andra också att göra det (låter jag för mycket som en självhjälpsfilm nu?).  

Om du är biosugen på film med liknande tema så kolla in ”The DUFF” som nyligen hade svensk premiär.
| 21 april 2015 13:00 |