Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

12 februari 2014 | 12:01

Greta Gerwig leder "How I Met Your Dad"

"Frances Ha"-stjärnan blir den som ska leta efter rätt man i "How I Met Your Mother"-spinoffen.

Enligt The Hollywood Reporter ska Greta Gerwig även producera och skriva avsnittsmanus om det blir så att piloten leder vidare till en hel serie.

Piloten ska att filmas i Los Angeles, men blir det en serie kommer produktionen flytta till New York. Gerwig Golden Globe-nominerades för sin huvudroll i indiekomedin "Frances Ha" som hon skrev tillsammans med regissören Noah Baumbach. Hon slutförde nyligen dramat "The Humbling" där hon spelade mot Al Pacino.

"How I Met Your Dad" beskrivs som en "How I Met Your Mother" fast ur kvinnlig synvinkel. Gerwig spelar Sally, en "Peter Pan"-personlighet som vägrar vuxenlivet och som inte har en aning om var hon är på väg i livet. Hon har just insett att hon inte har ett dugg gemensamt med sin make sedan ett år. En skilsmässa är oundviklig, men som tur är har Sally gott om stöd i sin familj och i sina vänner. Dock har de en förmåga att ge henne goda råd som inte alls är så goda i slutänden. Sally måste lära sig att filtrera bland den missriktade välviljan och förstå vad som är bäst för henne.

| 12 februari 2014 12:01 |