Film

Skribent

Viktor Eriksson

6 mars 2024 | 22:30

Greta Gerwig gör gärna ”Barbie 2” - men på ett villkor

Det handlar om kärlek.
Greta Gerwig avslöjade i samband med ett framträdande under Times Women of the Year-event i West Hollywood vad som skulle krävas för att hon skulle göra en uppföljare till “Barbie”. Variety var först med att uppmärksamma det hela. 
 
– Min ledstjärna är “Vad är det jag älskar djupt? Vad är det jag verkligen bryr mig om? Vad är berättelsen under den här berättelsen?”, säger Greta Gerwig och fortsätter.
 
– Jag tror att med “Barbie” var berättelsen under den här berättelsen att jag älskade Barbie. Jag kommer ihåg känslan av att åka till Toys R Us och titta på Barbies och älska deras hår. Jag älskade allt med dem samtidigt som min mamma inte kände likadant. Jag känner att det är berättelsen. Det är den generationella berättelsen. Jag försöker alltid hitta de underströmmarna.
 
Greta Gerwig säger att viljan att fortsätta utforska Barbievärlden därmed hänger på att det finns en liknande spänning av utforska i en framtida film.
 
– Hittar jag en underström, då kan vi göra det. Om jag inte hittar en underström, så finns det inget mer.
 
– Jag älskade att göra den här filmen. Och jag älskade världen som vi byggde så mycket och alla skådespelare så tanken att få vara med den gruppen av människor igen är väldigt lockande.
| 6 mars 2024 22:30 |