Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

15 juli 2022 | 11:00

“Gremlins”-skaparen  Joe Dante anklagar Disney för skamlös stöld

Regissören bakom Gremlins, Joe Dante, tycker att Baby Yoda är en skamlös kopia av hans karaktär Gizmo från “Gremlings”-filmerna.
Indiewire skriver att Joe Dante, som ligger bakom “Gremlins” och dess uppföljare anklar Disney i en ny intervju för att härmat hans monster när de tog fram karaktären Baby Yoda i “Star Wars”-serien “The Mandalorian”.
 
- Jag tror att filmen fortfarande håller tack vare den här karaktären Gizmo, som i grund och botten är som en bebis. Vilket för mig, naturligtvis, leder till ämnet Baby Yoda, som är helt stulen och bara kopierad. Skamlöst, skulle jag säga.
 
 
Baby Yoda gjorde debut i första avsnittet av “The Mandalorian” och har sen dess blivit en tittarfavorit. Under seriens gång har vi fått veta att han egentligen heter Grogu och att han trots sin ålder (runt 50!) fortfarande måste jedi-tränas.
 
“Gremlins” kommer att få en animerad uppföljare på HBO Max i sommar med Joe Dante tillbaka som producent. Serien “Gremlins: Secrets of Mogwai” handlar om en familj i Shanghai som stöter på Gizmo och i huvudrollerna ser vi bland annat B.D. Wong (från Jurassic Park) och Ming-Na Wen (från “The Mandalorian”).
 
Tycker du att Grogu är en skamlös kopia av Gizmo?
| 15 juli 2022 11:00 |