Film

Skribent

Andreas Samuelson

11 augusti 2023 | 13:00

Grattis Chris Hemsworth, 40 år! Blir 2024 hans största filmår hittills?

Allas vår Thor fyller jämnt men drar knappast ner på skådespelandet. Här är de tre kommande storfilmerna med 40-åringen.
Australiensaren från Melbourne har liksom andra superhjältar blivit både ett filmvärldens mest kända namn och ansikten via Marvel. Men han har under sin 21-åriga karriär gjort andra minnesvärda roller och inte minst visat prov på komisk talang i en rad titlar.
 
Nu är han snart aktuell i tre olika storfilmer i olika genrer, alla med (preliminär) premiär nästa år. Liksom hans tidigare alster lär de troligen dra publik men kanske också ge honom chansen att visa nya sidor av sig själv.
 
 

Furiosa

 
Han ansluter sig främst till post-apokalyptiska ”Mad Max”-franchisen i den femte filmen, George Millers spin-off/prequel till ”Fury Road”. Denna gång spelar Anya Taylor-Joy titelrollen, tidigare spelad av Charlize Theron. Ökenkrigaren får denna gång motstånd av bland annat krigsherren Dementus, spelad av en oigenkännlig Hemsworth. Det blir spännande att se en oigenkännlig Hemsworth i något så ovanligt som skurk, och kul att han för omväxling skull får göra film i sitt hemland.
 
 

Hogan

 
Wrestlingstjärnan Hulk Hogan är kanske på senare år mer känd som avdankad B-kändis men har fortfarande gjort tillräckligt med intryck i populärkulturen för en ordentlig biopic. Vem med sin fysik och blonda hårsvall passar inte bättre i huvudrollen än Hemsworth? Todd Phillips ("Baksmällan", ”Joker") ska enligt rapporter regissera men osäkert när filmen blir av och släpps. Hemsworth har iallafall berättat att han tränar hårt för rollen - och ja, vi får se honom i den karaktäristiska mustaschen.
 
 

Transformers One

 
Inte minst ansluter han sig till en av filmvärldens mest framgångsrika franchises när han bidrar med rösten till en av filmseriens mest ikoniska karaktärer - Optimus Prime. Den animerade filmen regisseras av Josh Cooley (”Tog Story 4”, ”Insidan ut”) och är en prequel som skildrar hur kriget mellan robotbilarna Autobots och Decepticons först började på planeten Cybertron. Detta blir en debut inom animerad film för Hemsworth och dessutom en återförening med Avengers-kollegan Scarlett Johansson som gör rösten till Elita-One.
 
Grattis på 40-årsdagen, Chris Hemsworth - 2024 ser ut att bli ett av dina största filmår hittills.
 
Vilka av Hemsworths kommande filmer ser du fram emot?
| 11 augusti 2023 13:00 |