Spel

Skribent

Carlos De La Vega

11 augusti 2023 | 17:00

Efter 10 års väntan: Kommer "Grand Theft Auto 6" nästa år?

"Grand Theft Auto 6" har varit under utveckling i nästan ett årtionde vid det här laget, i alla fall om man ska tro Jon Young som fram tills 2018 jobbade för Rockstar Games.
"Grand Theft Auto 5" släpptes 2013 och är en superduper succé utan dess like, med över 185 miljoner sålda exemplar så är det det mest sålda spelet genom tiderna, enbart slaget av "Minecraft"
 
Förra året kunde vi rapportera om att en mängd klipp hade läckt från utvecklingen av "Grand Theft Auto 6", och nu verkar det som att lanseringen av nästa del i en av världens största spelserier närmar sig med stormsteg.
 
På sin Linkedin-profil avslöjar Jon Young att utvecklingen av "Grand Theft Auto 6" påbörjades nästan omedelbart efter lanseringen av "Grand Theft Auto 5". Och för bara några dagar sedan kunde man läsa i Take-Twos finansiella rapport att "ett enormt spel kommer släppas under 2024" - kan det vara en "portning" av de tre första "GTA"- spelen? Tror inte det.  
 
Det verkar som att Young, med sin arbetsbeskrivning på Rockstar Games, var involverad i företagets projekt ända från de tidigaste förproduktionsstadierna genom att producera "intern journalistik" och hantera inspelningar på plats för att stödja andra avdelningar. 
 
Rockstar Games utvecklingscykler har visserligen förlängts över tid, men företaget har aldrig vilat på sina lagrar när det kommer till "Grand Theft Auto"-spelen. "GTA 5" började utvecklas omkring 2008, strax efter den fjärde numrerade delen i serien släpptes. På liknande sätt påbörjades förproduktionen av "GTA 4" i november 2004, precis när "GTA: San Andreas" släpptes på marknaden.
 
Och ska man tro Youngs Linkedin och Take-Twos rapport så har utvecklingen av "Grand Theft Auto 6" följt samma mönster.  Förhoppningsvis kan vi nog vänta oss nästa del i "GTA"-serien runt jul 2024.
 
Med lanseringen av "GTA Trilogy" och den nyligen tillkännagivna snålversionen av "Red Dead Redemption" har Rockstar Games kanske inte riktigt stått i den bästa dager. Men med ett nytt "GTA"-spel kan vi nog förvänta oss att Rockstar Games återtar sin plats i toppskicket bland spelutvecklare
 
Vad hade ni helst vilja se i ett nytt "GTA"-spel?
| 11 augusti 2023 17:00 |