Spel

Skribent

Carlos De La Vega

8 augusti 2023 | 16:00

Fansen rasar mot nylanseringen av "Red Dead Redemption"

Rockstar Games retar upp spelvärlden genom att uttanonsera en konvertering av "Red Dead Redemption". En konvertering av ett 13 år gammalt spel utan några som helst förbättringar. Trots detta så verkar dom tro att en prislapp på 50 dollar för ett 13 år gammalt spel är okej.
"Red Dead Redemption" var en dundersuccé när spelet först släpptes 2010 till Playstation 3 och Xbox 360, med över 23 miljoner sålda exemplar så står det sig tillsammans med "Grand Theft Auto"-serien som Rockstar Games absolut största spelserier.
 
Rockstar har nyligen meddelat en nylansering av "Red Dead Redemption" samt expansionen "Undead Nightmare" för Playstation 4 och Switch. Termen "konvertering" används av Rockstar för att beskriva att detta inte är en remaster eller remake, utan enbart en "portning" av originalspelet. Anledningen till att Rockstar Studios inte släpper spelet till Xbox Series S/X beror på konsolens bakåtkompatibilitet, vilket ger spelare möjlighet att spela originalet utan att lägga ut 50 dollar extra.
 
 
"Red Dead Redemption" kommer inte att förbättras på något sätt, grafiken kommer vara densamma som till Playstation 3 och till och med bilduppdateringshastigheten kommer förbli 30fps i sekunden istället för 60fps som brukar vara standard idag. Originalets multiplayerläge kommer inte inkluderas heller.
 
Läser man kommentarerna på Rockstar Games Youtubekanal så ser man att fansen är minst sagt upprörda, "Rockstar Games lyckas alltid göra en besviken" skriver en fan bland annat., och kikar man på "Red Dead Redemptions" reddit-tråd så ser man att tonläget är lika hårt där.
 
Med tanke på den besvikelse som "GTA Trilogy" tidigare ledde till, kan man nog anse att Rockstar borde behandla sina klassiker med större omsorg.
 
Det är ytterst tveksamt att släppa ett 13 år gammalt spel till nästan fullpris utan några som helst förbättringar, och när spelet dessutom saknar multiplayerläget från originalet så tycker jag att 50 dollar är svårt att motivera.
 
"Red Dead Redemption" släpps den 17 augusti digitalt till Playstation 4 och Nintendo Switch.
 
Vad tycker ni? Skulle ni lägga ca 600kr på ett 13 år gammalt spel?
| 8 augusti 2023 16:00 |