Spel

Skribent

Anders Eklöf

18 september 2022 | 21:20

Mängder av klipp har läckt från utvecklingen av "Grand Theft Auto 6"

En av de största läckorna i spelbranschens historia har skett under söndagen.
För några månader sedan kunde vi rapportera att Rockstar Games har kommit en bra bit på utvecklingen av det efterlängtade "Grand Theft Auto 6", att det kommer ha en kvinnlig huvudperson och att det utspelar sig i Vice City.
 
Nu har en av de största läckorna i spelbranschens historia inträffat, då en anställd på Rockstar har kommit åt mängder av klipp från en tidig version av spelet och laddat upp på olika sociala medier och Youtube.
 
Dessutom ska hela källkoden ha läckts, vilket kan innebära att spelet försenas.
 
Det finns bland annat klipp som visar skjutande från ett fordon, interaktion med en karaktär och klippet nedan där de båda huvudpersonerna rånar en diner.
 
 
 
Enligt den amerikanska journalisten Jason Schreier, som var den som rapporterade om att "Grand Theft Auto 6" kommer att ha en kvinnlig huvudperson på sajten Bloomberg, ska klippen från spelet vara legitima.
 
 
Rockstar själva har inte uttalat sig om läckan, men det lär bara vara en tidsfråga innan det händer. En annan sjuk detalj är att läckaren försöker förhandla med Rockstar, men inte på vilket sätt. Vill personen ha pengar för att sluta distribuera innehållet eller förhindra att bli stämd?
 
Reaktionerna på klippen har varit väldigt varierade - från kritik på dålig grafik, trots att det är klipp från tidigt i utvecklingen och alltså inte det färdigställda spelet, till arga röster från spelbranschen som vill poängtera att många inte förstår sig på hur den fungerar.
 
 
Det är så klart kul att äntligen få se innehåll från "Grand Theft Auto 6" - men inte så här. Jag kan verkligen tänka mig att det måste vara fruktansvärt tråkigt för utvecklarna som har lagt ner sin själ i projektet, att bli kritiserade för innehåll från ett ofärdigt spel.
 
Det har tidigare ryktats om att spelet kan komma tidigast 2025, men nu kan det nog dröja ännu längre.
 
Vad tycker du om "Grand Theft Auto"-serien?
| 18 september 2022 21:20 |