Spel

Skribent

Anders Eklöf

27 juli 2022 | 15:54

"Grand Theft Auto 6" har en kvinnlig huvudperson

Arbetsplatsmiljön på Rockstar Games ska även ha gått från grabbig och sexistisk till en något sundare kultur.
Vi har fått vänta väldigt många år på några nyheter om spelet "Grand Theft Auto VI", då Rockstar nått enorma framgångar och fortfarande drar in vansinnigt mycket stålar på "Grand Theft Auto V" från 2013 och det tillhörande "Grand Theft Auto Online".
 
Det femte spelet släpptes nyligen för fjärde gången och har sålts cirka 150 miljoner gånger sedan det släpptes och dragit in över 50 miljarder kronor.
 
För ett tag sedan gick dock Rockstar ut med att de faktiskt har "Grand Theft Auto VI" på gång och att utvecklingen av det är "på god väg".
 
 
Nu har ny information om spelet dykt upp, via sajten Bloomberg, där vi bland annat får veta att det kommer ha en spelbar kvinnlig huvudperson för första gången i seriens historia. Karaktären ska vara latinamerikansk och är en av två huvudkaraktärer som inspirerats av de legendariska bankrånarna Bonnie och Clyde. Spelet ska även utspela sig i en fiktiv version av Miami.
 
Det här ska vara en del i Rockstar Games arbete att se över sin tidigare grabbiga och hårda arbetskultur, då utvecklarna bland annat ska fått instruktioner om att dra ner på skämt om marginaliserade grupper, i kontrast till tidigare spel i serien.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
I "Grand Theft Auto V" fick vi spela som de tre manliga karaktärerna Michael, Franklin och Trevor.
 
Enligt rapporten på Bloomberg ska arbetskulturen på Rockstar tidigare varit färgad av ett högt alkoholintag, slagsmål och besök på strippklubbar. De har även fått kritik för lång övertid, så kallad "crunch", där de anställda har behövt jobba långa nätter och helger för att hinna med.
 
Sedan hundratals anställda på Rockstar talade ut om sin svåra arbetssituation under 2018, har arbetplatsen enligt många anställda och tidigare anställda som Bloomberg pratat med förändrats avsevärt. Enligt en person är det en "herrklubb som förvandlats till ett riktigt företag", vilket låter mycket lovande.
 

ANNONS: PS5 i lager! Beställ din PlayStation 5 hos MediaMarkt

 
När "Grand Theft Auto VI" ska släppas är fortfarande oklart, men det låter helt klart som att väldigt annorlunda spel från sina föregångare. 
 
Vad hoppas du på att få göra i det senaste "Grand Theft Auto"-spelet?
| 27 juli 2022 15:54 |