Serie

Skribent

Andreas Samuelson

16 september 2023 | 14:00

Grace från ”The Nanny” fyller 38 år - så ser hon ut idag

Alla vi som såg ”The Nanny” med Fran Drescher på 1990-talet växte upp med Madeline Zima i rollen som söta Grace. Nu har hon växt upp och fyller 38 år.
”The Nanny” var tveklöst Fran Dreschers show och den sitcom vi lärde känna skådespelaren med den karaktäristiskt nasala rösten. Men bland de tre barnen hon passade så gick det inte att förneka att Madeline Zima, som yngsta och sötaste barnet Grace, stal varje scen hon var med i.
 
 
Vi hade redan sett henne i hennes filmdebut ”Handen som gungar vaggan” där hon nästan korrumperas av den psykotiska barnvakten spelad av Rebecca DeMornay. Som tonåring började hon få mer mogna roller, bland annat som ett av de elaka styvsystrarna i ”A Cinderella Story” med Hilary Duff.
 
 
Hon chockade världen eller åtminstone fans av ”The Nanny” när hon tog rollen som Damian Youngs manipulativa tonårsdotter i TV-serien ”Californication”. Hon spelade karaktären som har sex med David Duchovny och sedan trakasserar honom i seriens första fyra säsonger.
 
 
Hon dök också upp i en återkommande roll som Hayden Panettieres bisexuella rumskamrat i populära TV-serien ”Heroes” och gästspelade i serier som ”The Vampire Diaries”, ”Grimm”, ”Twin Peaks”, ”You” samt en återkommande roll som superhjälten Space Case i ”Doom Patrol”. Hon har också fortsatt medverkat i filmer, bland annat Oscarsbelönade ”Bombshell”.
 
Vi kan snart se henne i kommande science fiction-rullen ”Subservience” med Megan Fox samt som en av huvudrollerna i skräckfilmen ”Love is the Monster”.  Med en stadig och aktiv karriär både bakom och framför sig kan vi bara säga grattis på 38-årsdagen.
 
Här är några bilder från hennes Instagram @maddyzima:
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Madeline Rose Zima (@maddyzima)

 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Madeline Rose Zima (@maddyzima)

 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Madeline Rose Zima (@maddyzima)

| 16 september 2023 14:00 |