Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

14 juni 2016 | 00:30

"Gotham" byter ut viktig karaktär inför nästa säsong

Efter att man har beslutat att göra henne till en vanligt återkommande karaktär ska den unga skådespelaren plötsligt ersättas med en äldre skådis. Säsong 2-spoilers!
Under de två säsonger som har gått av "Gotham" har en hel del karaktärer introducerats, men en som har fått synas mer är Ivy Pepper - vår framtida skurk Poison Ivy. När serien kommer tillbaka med en tredje säsong planerar man inte bara att göra henne till en återkommande stor karaktär, utan också att byta ut Clare Foley som skådespelare till någon äldre, meddelar TVLine.

"Gotham" letar nu efter en skådis i sina senare tonår att ersätta fjortonåriga Foley med i nästa säsong, vilket kan vara en hint om en mer vågad och vuxen storyline för Ivy Pepper framöver. Även om serien har kunnat utmana gränser hittills, kommer gränserna för vad du kan låta en fjorton år eller yngre karaktär göra på skärmen alltid att vara strängare än för en arton-plussare, vilket kan ha motiverat en plötslig växtspurt. Då Ivys ålder aldrig egentligen har specificerats, finns det utrymme för att hon plötsligt har mognat och ser ut som "den ålder hon alltid har varit mot förmodan": 18+.

En annan anledning till det plötsliga bytet kan vara av praktiska anledningar, då en yngre skådespelare som Foley inte lagligen kan jobba samma antal timmar eller på samma udda tider som en myndig skådis. Om Ivy Pepper ska bli en standardkaraktär i serien från och med nu, kan producenterna ha resonerat att det skapar för mycket krångel för inspelningsschemat att ha kvar den talangfulla - men för unga - skådespelaren. Vi får vänta och se hur de förklarar bytet när säsong 3 är här i september och hoppas på en värdig ersättare.

Är du sugen på säsong 3? Har du någon idé om vem du vill se som den nya Ivy Pepper/Poison Ivy?
| 14 juni 2016 00:30 |