Serie

Skribent

Viktor Eriksson

31 januari 2024 | 02:00

“Gone Girl”-skaparen Gillian Flynns “Mörka platser” kan bli HBO-miniserie

Boken har tidigare gjorts till en långfilm som hade premiär under 2015.
HBO håller på att utveckla en ny miniserie baserad på författaren Gillian Flynns bok “Mörka platser” (originaltitel “Dark Places”), rapporterar Variety. Gillian Flynns böcker har tidigare resulterat i thrillern “Gone Girl” regisserad av David Fincher från 2014 och miniserien “Sharp Objects” från 2018 som också gjordes av HBO.
 
“Mörka platser” handlar om Libby Day som när hon var sju år gammal bidrog med bevis som användes för att sätta hennes 15-årige storebror i fängelse. En dag kontaktas hon av en grupp som är övertygade om att hennes bror i själva verket är oskyldigt dömd. 
 
Faktum är att “Mörka platser” tidigare resulterat i långfilmen “Dark Places” från 2015 där Charlize Theron spelar huvudrollen som Libby Day. Filmen fick dock inte något större genomslag hos vare sig publiken eller kritikerna.
 
Gillian Flynn kommer att vara medskapare, manusförfattare och co-showrunner för det nya projektet tillsammans med Brett Johnson (“Escape at Dannemora”) som kommer vara co-showrunner, medskapare och manusförfattare. Även Guerrin Gardner kommer vara medskapare och manusförfattare för miniserien. 
 
Vilken tycker du är Gillian Flynns bästa verk än så länge?  
| 31 januari 2024 02:00 |