Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

7 oktober 2013 | 18:30

"Gomorra", TV-serien, såld till HBO Nordic

Det bidde inte bara en bok. Det bidde även en film och nu också en TV-serie av Roberto Savianos omtalade storsäljare om maffian i Neapel.

Just nu pågår den stora TV- och underhållningsmässan Mipcom i Cannes. Där köpslår, dealar, satsar och pratar nyckelpersoner från allsköns produktioner, inköpsavdelningar och bolag om kommande projekt. The Hollywood Reporter meddelar från mässan att Roberto Savianos bästsäljande dokumentära maffiabok, "Gomorra", som 2008 i filmformat fick festivalens stora pris i Cannes, nu också blivit en kriminalserie i tolv timmeslånga avsnitt.

Precis som för boken och filmen går serien in på livet på Camorran, Neapels fruktade maffia. Men namnen är hittepå även om händelserna i många fall inte är det.

Sedan boken kom ut har Saviano tvingats leva under beskydd i rädsla för repressalier, men han säger i en mejlintervju till The Hollywood Reporter att "serien kommer mer i detalj att kunna visa Camorran som den verkligen är: en kriminell organisation som tagit över statens roll i hela regioner i Italien."

"Gomorra", TV-serien, har bland annat sålts till HBO Nordic och förväntas visas i början av 2014.

| 7 oktober 2013 18:30 |