Film

Skribent

MovieZine

10 maj 2024 | 15:00

Fanfilmen blockades från Youtube - delar titel med nya “Sagan om Ringen”

Titeln till nya “Sagan om Ringen” kändes bekant av en anledning.
Vi rapporterade igår om den nya “Sagan om Ringen”-filmen med arbetstiteln “The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum”. Filmen kommer regisseras av Andy Serkis samt produceras av Peter Jackson tillsammans med originalduon Fran Walsh och Philippa Boyens. Serkis kommer även att återvända som karaktären Gollum i filmen.
 
Titeln lät dock för många bekant. Något som The Hollywood Reporter var snabba att rapportera om. Den delar nämligen titel med en 15 år gammal fanfilm.
 
“The Hunt for Gollum” var regisserad av Chris Bouchard och följer karaktären Aragorn och hans jakt efter Gollum. Kortfilmen på 39 minuter publicerades på YouTube den 9 maj 2009 och har sedan dess fått över 13 miljoner visningar. Enligt THR blev fanfilmen även positivt bemött av fanbasen.
 
Den som vill se den populära fanfilmen kommer dock bli besviken. Filmen har nämligen blivit blockerad på YouTube på grund av “upphovsrättsliga skäl”. Huruvida det var en medveten handling eller inte av Warner Bros är vid det här laget okänt. Blockeringen skedde dock samma dag som utannonseringen av den nya filmen.
 
Har du sett “The Hunt for Gollum”? Kommentera nedan.
 
 
Lara Nyberg
| 10 maj 2024 15:00 |