Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 augusti 2022 | 20:00

Godzilla och King Kong möter en ny fiende i uppföljaren

Nu släpps mer detaljer kring nästa "episka" Monsterverse-film. Men Alexander Skarsgård kommer inte tillbaka.
Nya detaljer kring uppföljaren till "Godzilla vs Kong" hintar om en ny fiende, episka strider och en djupdykning i mytologin bakom två klassiska filmmonster.
 
Den nya filmen "följer upp den explosiva uppgörelsen mellan Godzilla vs. Kong med ett helt nytt filmiskt äventyr, som ställer den allsmäktige Kong och den skräckinjagande Godzilla mot ett kolossalt oupptäckt hot som gömmer sig i vår värld".
 
En ny fiende alltså som utmanar både deras existens, och vår egen. Vi får också veta att filmen "kommer att fördjupa sig mer i titanernas historia, deras ursprung och mysterierna på Skull Island, samtidigt som den avslöjar den mytiska striden som hjälpte till att skapa dessa extraordinära varelser".
 
Det låter... inspirerat, nyskapande och inte alls som ännu en ursäkt till en tvåtimmars CGI-fest där de mänskliga karaktärerna bara är statister. Bravo, Warner Bros.
 
 
Den än så länge namnlösa femte filmen i Monster-verse är under inspelning i Australien med Adam Wingard tillbaka i registolen. Enligt en pressrelease från Warner Bros kan vi vänta oss att återse skådespelarna Rebecca Hall, Brian Tyree Henry och Kaylee Hottle i rollistan - men tyvärr omnämns inte Alexander Skarsgård denna gång.
 
Nya ombord är Dan Stevens ("The Guest"), Fala Chen ("Shang-Chi"), Alex Ferns ("Wrath of Man") och Rachel House ("Hunt for the Wilderpeople").
 
Uppföljaren till "Godzilla vs Kong" får biopremiär 15 mars 2024.
| 25 augusti 2022 20:00 |