Film

Skribent

MovieZine

21 januari 2022 | 08:30

"Godzilla"-franchisen fortsätter med en tv-serie

Monsterverse breder ut sig med en originalserie på Apple TV+.
Det är dags för Godzilla att flytta över till tv-rutan. Efter förra årets monsterbatalj i "Godzilla vs Kong" är det nu klart för en spinoff-serie som fortsätter på den framgångsrika franchisen kallad Monsterverse.

Live action-serien tar vid efter Godzillas slag mot titanerna i San Francisco, vilket avslöjade för hela världen att monster finns på riktigt. Handlingen kommer att följa en familj som upptäcker att de har hemliga band till organisationen Monarch, skriver Apple i ett pressmeddelande.

Lite förvånande är det streamingtjänsten Apple TV+ som lagt en beställning på en egen Godzilla-serie. Filmerna distribuerades nämligen av Warner Bros och streamar på HBO Max. För Apple, som kämpar tappert med ambitiösa sci-fi-serier som "Foundation" och "See", kan Godzilla bli det starka varumärke man saknat för att locka prenumeranter.
 
 
 
Legendary och Toho producerar den ännu namnlösa Godzilla-serien, med Chris Black (“Star Trek: Enterprise,” “Outcast”) som showrunner.
 
De fyra filmerna - "Godzilla" (2014), "Kong: Skull Island" (2016), "Godzilla II: King of the Monsters" (2019) och "Godzilla vs Kong" (2021) - har tillsammans spelat in nära 2 miljarder dollar på bio. På gång är också animeserien "Skull Island". Det är i nuläget inte känt om fler biofilmer väntar.
 
| 21 januari 2022 08:30 |