Spel

Skribent

Anders Eklöf

11 juni 2019 | 12:00

"Gods & Monsters" låter dig slåss mot mytologiska varelser

Studion bakom ”Assassins Creed: Odyssey” kommer med ännu ett spel om den grekiska mytologin, kallat ”Gods & Monsters”
Ubisofts presskonferens på spelmässan E3 avslutades med en mäktig trailer för ett kommande ”storybook adventure” kallat ”Gods & Monsters”, om en hjälte som måste rädda gudarna från en rad olika mytologiska varelser från den grekiska mytologin.

Till din hjälp verkar det som att du kommer ha tillgång till mystiska krafter som telekinesi, en mängd olika vapen och ett så kallat ”crafting system”. Grafikmotorn ska vara den samma som i ”Assasssins Creed: Odyssey”, men i övrigt är det ett helt nytt spelsystem.
 

 
Utifrån den första trailern påminner spelet mycket om "The Legend of Zelda: Breath of the Wild" till Nintendo Switch, både rent estetiskt och spelmässigt. I en intervju med spelsajten Kotaku säger spelets regissör Jonathan Dumont så här om liknelsen. 

- Det är smicrkande att vi kan bli jämförda med "Zelda", men från ett berättarperspektiv kommer det här vara ett väldigt unikt äventyr. Förmågorna kommer att förändras, liksom omfattningen av de. Det är mycket mer influerat av "Assassins Creed Odyssey" på det sättet, säger han till sajten.

Spelet släpps den 25 februari 2020 till Playstation 4, Xbox One, PC, Nintendo Switch och Google Stadia.

Vill du se fler spel som utspelar sig inom den grekiska mytologin?
| 11 juni 2019 12:00 |