TRAILER

Skribent

MovieZine

22 april 2024 | 18:30

Glen Powell briljerar i "en av årets bästa feel-good-filmer" - snart på bio

Kolla in den senaste trailern till Richard Linklaters "Hit Man". Svensk biopremiär 31 maj.
35-årige Glen Powell är en skådespelare som på senare år klättrat upp till att bli en av de stora i Hollywood. Han har jobbat flitigt sedan tonåren (minns ni filmdebuten i "Spy Kids 3"?) men syns numera i allt större projekt.
 
Actionrullen "Expendables 3" (2014) var bland de första att ge honom en roll med lite mer krut i. Sen kan han tacka Tom Cruise för en fin karaktär att spela i "Top Gun: Maverick". Tidigare i år charmade han Sydney Sweeney i romantiska "Anyone But You".
 
Och nu är det dags för första stora huvudrollen, där Powell får användning av både sina muskler och sin komiska ådra. I maj släpps "Hit Man", en thriller späckad med action mörk humor.
 
Powell spelar Gary Johnson, en universitetslärare som upptäcker en hemlig talang - han låtsas vara lönnmördare för att hjälpa polisen ta fast kriminella. Snart blir det problem när han faller för fel kvinna (Adria Arjona). Den senaste trailern visar några av alla de förklädnader som Gary får bära i sitt unika undercover-jobb. En otippad detalj: historien bygger på verkliga händelser.
 
 
MovieZines Erik Dalström fick se "Hit Man" redan vid världspremiären på Venedigs filmfestival, och hyllar en både fyndig och underhållande film:
 
"Glen Powell briljerar i en sexig, smart och välskriven film med en dialog som sitter som en smäck. Inte en tråkig sekund, och jag satt med ett konstant leende och njöt i biostolen. Det här är en av årets bästa feel-good-filmer!"
 
För regin står Richard Linklater, och känslan påminner om Martin McDonaghs filmografi (exempelvis ”In Bruges”) med vibbar av HBO:s tv-serie ”Barry”.
 
"Något som alltid fascinerar med Richard Linklaters filmer, är hans välskrivna manus. Han är en mästare på att skriva dialog som trollbinder publiken, så även i detta fall. Dialogen är fantastiskt underhållande, den ena sylvassa repliken avlöser den andra. Det är smart och väldigt fyndigt skrivet, vilket leder till många skratt", skriver Erik Dalström.
 
I USA går "Hit Man" direkt till Netflix i sommar. Här i Sverige får vi däremot se filmen på bioduk. Premiären är den 31 maj.
| 22 april 2024 18:30 |