Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 december 2022 | 09:45

”Glass Onion”-regissören är missnöjd med titeln

Filmen blev julhelgens mest streamade på Netflix - men Rian Johnson är ”förbannad” på en liten detalj…
”Knives Out”-regissören Rian Johnson är tillbaka med ett nytt mordmysterium i samma underhållande anda. Strax innan jul gick uppföljaren ”Glass Onion: A Knives Out Mystery” ut på Netflix, med ett nytt knivigt fall för mästerdetektiven Benoit Blanc. Men om Johnson hade fått bestämma skulle filmen fått nöja sig med en kortare titel:
 
- Jag har försökt hårt att göra filmerna fristående. Ärligt talat så är jag förbannad över att ”A Knives Out Mystery” står med i titeln. Jag vill att den bara ska heta ”Glass Onion”, säger han till The Atlantic.
 
- Jag fattar, och jag vill att alla som såg första filmen ska förstå att det här är den nästa i serien, men tjusningen för mig är att det är som att plocka fram en ny roman på hyllan varje gång. Samtidigt som allt dras mot serieformatet numera.
 
Rian Johnson har en bra poäng. Han planerar fler filmer i samma serie och vill nog slippa dras med första titeln ”Knives Out” - som ju passade den första filmen väldigt bra. Varför inte bara kalla dem för ”A Benoit Blanc Mystery”? Daniel Craigs excentriske rollfigur har ett tillräckligt unikt namn för att väcka igenkänning hos den breda massan.
 
 

Julhelgens mest streamade film på Netflix

 
Han må vara missnöjd med titeln, men Rian Johnson kan iallafall glädja sig åt att ”Glass Onion: A Knives Out Mystery” blev den mest streamade filmen på Netflix under julhelgen.
 
Trots konkurrens från mer barnvänliga julfavoriter som "Grinchen" och "The Holiday", samt nya musikalen "Matilda", tog det stjärnspäckade thrillerkomedin över förstaplatsen på svenska Netflix direkt efter premiären den 23 december, och ligger i skrivande stund fortfarande i ledning.
 
Det är redan bekräftat med en tredje "Knives Out"-film (Craig och Johnson fick ruskigt mycket pengar av Netflix för två uppföljare). Båda herrarna har sagt att de gärna fortsätter med historierna i all oändlighet.
 
 
Förutom Craig medverkar också Kate Hudson, Dave Bautista, Edward Norton och Janelle Monaé. "Glass Onion" finns nu att streama.
| 27 december 2022 09:45 |