Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 september 2021 | 10:00

"Gladiator 2" kan bli Ridley Scotts nästa film

En uppföljare till det storslagna Russell Crowe-dramat kan vara här inom några år.
"Gladiator 2" kan bli Ridley Scotts nästa film - efter Napoleon-dramat "Kitbag" med Joaquin Phoenix, alltså. Regissören bekräftar i en intervju med Empire att uppföljaren till storslagna "Gladiator" från 2000 står på tur:

- Jag har manus till nästa "Gladiator" på gång nu. Så när jag är klar med Napoleon är "Gladiator" redo att köra.

Vad kan då "Gladiator 2" handla om, med tanke på att Maximus Decimus Meridius dog i slutet av första filmen? Rapporter säger att uppföljaren tar vid 25 år senare och fokuserar på Lucius, son till Lucilla (Connie Nielsens karaktär) och brorson till onde Commodus (Joaquin Phoenix), som räddades av Maximus. Men Ridley Scott har också lekt med tanken på att få med Russell Crowe på ett hörn.
 
 
Scott, 83 år, håller ett imponerande tempo just nu. I oktober är han bioaktuell med riddardramat "The Last Duel" och i november släpps hans nästa biofilm, "House of Gucci" med Lady Gaga.

Därefter blir det "Kitbag", som återförenar honom med Joaquin Phoenix mer än 20 år efter "Gladiator". Filmen om den franske kejsaren och erövraren Napoleon Bonaparte berättas med fokus på äktenskapet med hustrun Josephine, spelad av Jodie Comer.
| 30 september 2021 10:00 |