Spel

Skribent

Anders Eklöf

20 september 2021 | 19:30

Giancarlo Esposito är ondare än någonsin i "Far Cry 6"

I "Far Cry 6" spelar "Breaking Bad"-skådespelaren diktatorn Antón Castillo.
Den 7 oktober är det dags att göra revolt mot diktaturen i det fiktiva "paradiset" Yara i spelet "Far Cry 6", som kommer till Playstation, Xbox och PC. 
 
Som bekant spelar skådespelaren Giancarlo Esposito den förtryckande diktatorn Antón Castillo i spelet, som huvudpersonen Dani Rojas gör revolt mot efter att han beordrat att skjuta ner dina vänner och familj. 
 
 
I en ny trailer säger Giancarlo till dig, spelaren, att han tar sig an sin mest onda roll någonsin i "Far Cry 6". Det är ärligt talat ett ganska djärvt uttalande, med tanke på att han spelat skurkar som Gustavo Fring i "Breaking Bad" och Moff Gideon i "The Mandalorian". 
 
 
Giancarlo Esposito nominerades nyligen till en Emmy för bästa biroll i en dramaserie för sin tolkning av Moff Gideon i "The Mandalorian", som han tyvärr inte vann (gick till Tobias Menzies i "The Crown"). 
 
 
Förutom att kämpa mot diktatorn Antón Castillo (som enligt trailern har en gyllene pistol), får du kämpa sida vid sida med revolutionsgruppen Libertad och djuriska kumpaner som den lilla hunden Chorizo och den glupska krokodilen Guapo. Till din hjälp mot diktaturen har du även pansarvagnar, skuggorna och det helgalna vapnet Discos Locos, som skjuter CD-skivor med gamla 90-talslåtar. 
 
Giancarlo Esposito har tidigare sagt i en intervju att han tagit inspiration till karaktären från den verkliga Fidel Castro i Cuba. 
 
- Det finns gott och ont i alla människor, men den här killen, av kärlek och passion för sitt folk - även om de är ansiktslösa för honom vid vissa tidpunkter - tillåter honom att vara en absolut hjälte, har han sagt
 
Här är ett till klipp, där han demonterar ett av spelets vapen.
 
 
"Far Cry 6" släpps den 7 oktober. Håll utkik efter en recension, här på MovieZine. 
 
Vad tycker du om Giancarlo Esposito som skådespelare? Ser du fram emot "Far Cry 6"? 
| 20 september 2021 19:30 |